Vissza

 


 

1 hónap alatt érkezett panaszok
(2023. december 12 – 2024. január 11.)

2024. január 8 – 11 között beérkezett panaszlevelek

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
Karácsonyra rendeltem egy telefont az EMAG-ról, melyről ajándék bontás után derült ki, hogy nincs magyar nyelvű menüje. Az ára 24.000 -Ft volt. Mivel idős ember kapta volna ajándékba, ő sajnos nem tudja használni. Még december végén visszaküldtem a telefont és azóta várom, hogy visszautalják a pénzem.
Mit tudok tenni ez ügyben? Sajnos az emag nem reagál egy levelemre sem, felhívni nem lehet őket. Kérem segítsenek! Előre is köszönöm, Hajnalka

Tisztelt Uram,
Az Emag visszautalta a termék árát. Köszönöm a segítséget.
Szép napot, Hajnalka (Január 24.)

T.Cím!
Segítséget szeretnék kérni az e-magnál novemberben megrendelt és kifizetett árukkal kapcsolatban amit nem kaptam meg. A rendelésem több tételből állt és csak egy részét teljesítették, a másik részéről kaptam egy értesítést, hogy késik, de azóta sem kaptam meg és a vételárat sem térítették vissza. Többször reklamáltam levélben, chat-en, a futár cégnél is. A futár cégtől azt a választ kaptam, hogy sérült volt az árú így nem kézbesítették, hanem vissza vitték az e-maghoz. Az e-mag ügyintéző nem értette, hogy miért nem kaptam visszatérítést, holott a rendszerükben is látszott a probléma, és azóta sem történt semmi.
Segítségüket előre is köszönöm! Mónika

Kedves Uram!
Köszönöm a tájékoztatást, vissza utalták a vételárat. Köszönöm a közbenjárását! Legyen csodaszép napja!
Üdvözlettel: Mónika (január 29.)

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány,
Abban szeretném segítségüket kérni, hogy hova érdemes fordulni az alábbi esetben:
2023 november 21-én rendeltem egy hűtőszekrényt az EMAG-tól, ami azóta sem érkezettt meg. Az EMAG rendszerében az látható, hogy átadták a terméket a szállítónak, míg a szállító rendszerében az látszik, hogy a termék még az EMAG raktárában van. Többszöri megkeresésre sem tudtak érdemi információval szolgálni arról, hogy mi a rendelés tényleges státusza. A rendelést törölni már nem lehet, a pénzemet nem tudom visszakérni. E-mailre nem válaszolnak, az online felületen elérhető chaten az ügyfélszolgálat érdemi információt nem ad. A leiratokat, képernyőképeket mellékelten küldöm. Ügyfélkapun keresztül már indítottam az állami fogyasztóvédelem felé, de nem kaptam még választ.
Kérem segítségüket, hogy az EMAG-nak előre kifizetett terméket megkapjam vagy annak árát és a szállítási díjat mielőbb visszakapjam.
Üdvözlettel, Gergely

Tisztelt Selmeczi úr,
Tegnap kiszállították a terméket, ma be is lett üzemelve. Egyelőre úgy tűnik, hogy minden rendben van. Még egyszer szeretném megköszönni a gyors segítségét!
Üdvözlettel, Gergely (január 11.)

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Az e-magtól rendelt termékek közül kettő megrendelés egyszerűen nem érkezik meg, felvenni a kapcsolatot velük lehetetlen, egy hülye chatszoba van, de hiába ír az ember, semmi nem történik.
Panaszt szeretnék benyújtani az alábbiakkal kapcsolatban:

1. Marco'polo cipő
Megrendelve: 2023.11.17.
Összeg: 14.390Ft

2. ENJOY EDÉNYKÉSZLET
Megrendelve: 2023.12.10
Összeg: 11.680Ft

Mindkettő előre kifizetve.

Kérem, amennyiben lehetőségük van rá, segítsenek a csomagok megtalálásában vagy hogy legalább a pénzemet visszakapjam! Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Nóra

(Alakult egy csoport a Facebook oldalán, e-mag károsultak néven. Mindenki elkeseredett és tehetetlen. Ott írták, hogy esetleg Önök tudnak segíteni!)

Kedves Balázs!
Köszönöm, megtörtént az eMag részéről a megkeresés és el is kezdték intézkedni az ügyekben. Azért valóban pofátlan dolog amit művelnek! Persze nekem is azonnal felajánlottak vásárlási utalványokat csak hogy kicsit csitítsák a dolgokat.....
Örök hála! Nóra

Kedves Balázs!
A tegnapi ügymenet eredményeként a mai napon visszatérítették a megrendelés összegét. Sokadjára is csak megköszönni tudom a közbenjárását!
Nóra (január 30.)

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Munkatársak!
2023. december 12-én, rendeltem az e-magtól karácsonyi ajándéknak szánt 2 db transformers távirányítós autót. A 2 db autó a bobó deal kft e-mag partnere. Teljes vételár 13.347 Ft lett volna, amit 6 ezer Ft-os e-mag ajándék utalványt fel használva 7.347 lett volna.
A futár 2023.december 15 én kézbesítette a csomagot, de sajnos a vételár rendszerhiba miatt/mint utólag kiderült /13.347 Ft lett volna. Nem vettem át a csomagot vissza küldtem. Viszont az utalványom levonásra került, amit a mai napig nem kaptam vissza.
A bobo deal kft-vel telefonon felvettem a kapcsolatot, és arról tájékoztattak, hogy az e-magtól kell az utalványt vissza kérnem, az e-mag úgy nyilatkozott hogy a bobo deal kft től kell kérnem.
Sajnos az e-mag teljesen elérhetetlen, facebook cheten tudtam pár információt szerezni, az e-mailra egyáltalán nem válaszolnak. Szeretném a segítségüket kérni, mert 1 hónap eltelt, és érdemi változás nem történt. Az utalványt kérdőív kitöltésekért kaptam, nem az e-magtól származik. Megértésüket nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel Zsuzsanna, Pincehely

Tisztelt fogyasztóvédelem!
2024.01.15 én vissza kaptam az utalványokat! Segítségüket köszönöm szépen!
További szép napot, Zsuzsanna

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!
Az emag.hu oldalon 11.27-én rendelt terméket (wifi-router) előre kifizettem. A túl hosszúra előre jelzett szállítás miatt azonban lemondtam a megrendelést. A rendelés lemondása után a mai napig nem kaptam vissza az összeget. Telefonos és e-mail-es megkeresési lehetőség az e-mag.hu-n nem található. Csak a Dia névre hallgató online chatbottal lehet kapcsolatot felvenni, de azon kívül hogy a rendelés lemondása után 72 óra múlva kerül visszafizetésre, más érdemi választ nem kaptam. Ilyenkor mi a teendő, hogy még januárban visszakaphassam végre a pénzemet (14.180 Ft)?
Tisztelettel: Péter

Tisztelt Fogyasztóvédő!
2023. 11.23. -án rendelést adtam le az e-magon, amit bankkártyával azonnal ki is fizettem. 128.900 Ft volt a megrendelt termék , plusz 500ft jótékonykodás, a teljes, a szállítási díj 1.390Ft, a teljes végösszeg 130.790 Ft.
A rendelésemet részben kiszállították, a rendelés második részéről azonban azóta sincs semmi információ, az e-mag chatrobotja, és a nagy nehezen elérhető online ügykezelő semmilyen információt nem tud róla adni, csak hogy utána néznek a dolognak.
A rendelésem egy beépíthető wc tartályszett volt, amire nem tudok és nem akarok éveket várni, mivel a lakásfelújításunk során már rég szerettük volna beépíteni a terméket.
Kértem az e-magot, hogy a nem leszállított részre vonatkozóan arányosítva fizessék vissza a rendelésem összegét. Ez kb. 70.000 Ft.
Ide másolom az emagnak küldött -utolsó-üzenetemet.
Kérem szíveskedjenek segíteni abban, hogy legalább a pénzemet mielőbb visszakapjam. A rendelés hiányzó részét már nem kérem, mivel azóta máshol beszereztem a hiányzó wc-t és ülőkét, amire sürgősen szükségem volt.
Mellékeltem a rendelésemhez kapcsolódó kiszállított csomag szállítási címkéit.
Üdvözlettel: Andrea

Üdvözlöm.
Sajnos az Emag által rendelt termék több napos késés után érkezett meg, és ami a dobozban volt lényegesen eltért attól amit rendeltünk. Egy babakocsit vártunk amit sajnos átvételes fizetéssel nem lehetett megoldani, így előre utalással történt meg a vásárlás. Azonban ami fogadott egy hangfal elosztó végfok rack.
Az eMag oldalán elérhetőséget nem találtunk a chaten keresztül próbáltuk a vissza küldést elindítani amit elutasítottak. Így személyesen mentünk be a Pécsi eMag üzletbe, ahol ugyan ezt a kérelmet újra elindították pár napra rá ugyan úgy elutasították.
Se pénzünk se babakocsink. Az e-mailben mellékeltem a képeket.
Köszönjük a segítséget: Lajos

Jó napot kívánok!
Adél vagyok, nem tudom, hogy jó helyre írok-e. Segítséget szeretnék kérni. Online rendeltem az emag.hu-ról 2023 dec 10-én és előre ki is fizettem. A rendelésem három darabban èrkezett volna. Viszont az egyik tétel a mai napig nem érkezett meg.
A hiányzó termék pedig egy Vileda Mixer 4 toronyszárító lenne. A termék a Sameday raktárában áll dec 14 óta.
Még karácsony előtt beszéltem a futárszolgálattal, azt ígérték megsürgetik a kiszállítást. Azóta nem történt semmi, levélre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel. Az emag.hu ügyfélszolgálata pedig annyival reagálta le, hogy várjak a csomagomra, túlterhelt a futárszolgálat. Ilyenkor mit tudnék, tenni, hogy megkapjam az előre kifizetett csomagomat?
Köszönöm a segítséget. Adél

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
2023. november 24.-én rendeltem egy db Oral-B típusú elektromos fogkefét karácsonyi ajándék gyanánt. Az összeget a vásárlás pillanatában kiegyenlítettem a bankkártyámról. Sajnos a kálváriám itt kezdődik.
A kiszállításról (melyet csomagautomatába kértem) sajnos hiányos értesítést kaptam, ezért nem tudtam átvenni! Miután felfedeztem a hibát már nem tudtam mit tenni. Az eMAG ügyfélszolgálaton többször személyesen bent jártam, tőlük semmilyen érdemi információt nem kaptam. Az eMAG-hoz tartozó Sameday futárszolgálatot naponta 50-60 alkalommal hívtam, ám ügyintézővel egyetlen egyszer sem sikerült beszélni! A Sameday futárcég e-mailes megkeresésre nem reagált. Az eltelt idő alatt az eMAG-gal 7 alkalommal vettem fel a kapcsolatot e-mailben, ebből érdemi válasz (tehát amikor nem az e-mailem beérkezéséről szóló üzenet érkezett) egyetlen egy alkalommal jött 2023. december 29.-én jött, azóta már az eMAG-tól is csak rendszer üzenetek jönnek! A megrendelésről számlát sem kaptam. Mivel a csomagomat nem tudtam átvenni az automatából, és a Sameday csak egyszer szállít ki, így azt a tájékoztatást kaptam, hogy a csomagomat sajnos már nem tudom átvenni, így azt visszaszállítják a partnercéghez. A csomagom státusza a mai napig aktív, és azt mutatja, hogy "Csomagja a Sameday raktárban van".
Életem legnagyobb hibája volt ez a megrendelés és lassan két hónapja húzódik, hogy visszakapjam a pénzem. Sajnos erre egyre kevesebb esélyt látok, és végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz. Nagyon szépen kérem Önöket, hogy segítsenek Nekem, hogy végre megoldódjon ez a problémám!
Tisztelettel: Márton

Tisztelt Uram,
Köszönöm szépen a tájékoztatást és eddig segítségét. A pénzt visszakaptam! Segítségét nagyon szépen köszönöm!
Köszönettel: Márton (január 29.)

Tisztelt FVA,
Az EMAG-on keresztül rendelt terméket közel 1 hónapja, december eleje óta nem kézbesítették, és többszöri kérésre sem kaptam friss státuszt mai napig.

Termék forgalmazója:
FRIENDLY MARKET SPÓŁKA CYWILNA DARIUSZ PAWLIK, DAGMARA PAWLIK Spółka cywilna (a továbbiakban: Kereskedő vagy Vállalkozás) fő tevékenysége az értékesítésben .

Cég neve:
FRIENDLY MARKET SPÓŁKA CYWILNA DARIUSZ PAWLIK, DAGMARA PAWLIK Spółka cywilna

Székhely: ul. Cechowa 22, Bielsko-Biala, Bielsko-Biala, 43-300

Írtam e-mail a forgalmazónak, nem kaptam választ. Sameday futár cégtől azt a választ kaptam, hogy nekik még nem lett átadva a csomag kézbesítésre. Csatolva küldöm az eddigi levelezés. Köszönöm előre is a segítséget.
Üdvözlettel, Péter

Tisztelt Uram,
A december 10-e óta húzódó ügy lezárult. A visszautalás megtörtént.
Köszönöm a közbenjárást. (Január 26.)

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Ügyintéző,
Segítségüket szeretném kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban:
2023.12.09-én adtam le az eMag-nál egy rendelést amit a Sameday szolgálattal szállítottak ki easybox automatába (elvileg). A mellékelt fotókon az látszik, hogy a csomagot 12.13-án a futár elkezdte kiszállítani, de " nem elérhető doboz a szekrényben". 12.14-én újra kiszállították, és " be lett töltve a csomag a szekrénybe". 12.16-án valamiért a csomag visszaküldésre került, 12.18-án vissza került a helyi raktárba. Az utolsó adat az, hogy 12.19-én a csomag vissza került a központi raktárba.
Több problémám is van ezzel kapcsolatban:
- Gyakorlatilag azóta, hogy 12.09-én leadtam a rendelést, semmilyen információt nem kaptam a csomaggal kapcsolatban, sem email, sem telefonos értesítés formájában!
- Semmilyen értesítést nem kaptam, hogy átvehető lenne a csomagom!
- Arról sem kaptam semmilyen formában értesítést, hogy a csomag visszakerült bármilyen raktárba!
- Amikor információt szerettem volna kapni a csomaggal kapcsolatban, 30 perc várakozás után (türelmesen végig vártam, amíg a 15. helyről végre sorra kerültem volna), bontották a vonalat.
- Hívásomkor az automata azt mondta, abban az esetben, ha nem tudok várni, munkatársuk hamarosan keresni fog! Miután 30 perc várakozás után szétkapcsoltak, munkatársuk még mindig nem jelentkezett!
- Kifizettem előre a csomag ellenértékét, de a csomagot még mindig nem kaptam meg. Kérem, ha van rá módjuk, közreműködésükkel támogassák meg ügyemet. Ha bármilyen adatra szükségük lenne még, kérem, keressenek bizalommal.
Köszönettel, Ferenc

Kedves Fogyasztóvédők!
EMAG-on rendeltem termékeket és sajnos a termék hiányosan érkezett meg hozzám. Sajnos semmilyen formában nem érem el az EMAG-ot és a csomagot amit rendeltem előre fizettem ki! Esetleg valamilyen formában tudnak nekem segíteni hogy tudnám megkapni a csomag másik felét
Köszönettel. Roberta

Tisztelt Ügyintéző!
Szeretném a segítségüket kérni az Emaggal kapcsolatosan.
2023.11.17-én rendeltem 1126426581 számon, amit bankkártyával előre kifizettem.
2023. 11. 26-án megérkezett a csomagom az Easybox automatába, amit 2023.11.27-én 01:10 óráig lehetett átvenni. Mivel úgy értelmeztem, hogy délután negyed kettőig lehet átvenni a csomagot így, 11. 27-én reggel 09:03-kor sikerült kinyitni az automatát, de a box üres volt. Ezt rögtön jeleztem az ügyfélszolgálatnak is, akik azt ígérték, hogy amint visszaérkezik hozzájuk a csomag, utalják nekem a vételárat.
Sajnos azóta (január 10-e van) sem történt előrelépés az ügyben, többször sikerült már ügyintézővel beszélnem akik annyit reagáltak, hogy felveszik a kapcsolatot a futárcéggel. Mindezt eredménytelenül. Szeretném segítségét kérni a problémám megoldásában. és szeretném visszakapni a pénzem 7 980 Ft-ot.
Köszönettel: Sára

Tisztelt fogyasztóvédő egyesület!
Panasszal fordulnék az emaggal szerzősben álló sameday nevű szállító céggel kapcsolatban.
2024.január 3. óta jelzi az emag felém, hogy szállítás alatt van a csomagom, de még nem kaptam meg (2024.01.10).
Egy alkalommal módosult a jelzés a Sameday által, hogy szállítás alatt, utána,hogy általam vissza utasítva, ami nem igaz! Több e-mailt írtam eMag és Sameday címére is, válasz nem érkezett. Az Árkádba lévő eMag üzletbe is panaszt tettem, ott az volt a válasz, hogy átadták a szállítócégnek, onnantól ők nem tehetnek semmit, ha a hét folyamán sem érkezik a csomag töröljem a rendelést, kb. 3 hét múlva visszautalják a pénzem. Csatolva küldöm a képernyőfotókat a rendeléssel és szállítással kapcsolatban. Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: Magdolna

Tisztelt Cím!
A következő problémával szeretnék önökhöz fordulni!
2023. okt. 23-án rendeltem 2 db. terméket az Emag weboldaláról az egyiket a "Mika Pro Solution" a másikat "Super Hot Trends" forgalmazótól. Az egyik pénteken érkezett. (10. 27.) Kicsomagolva szembesültem a ténnyel, hogy nem az általam megrendelt termék van a csomagban. Visszaküldési kérelemmel éltem. A válasz sms-ben az állt, hogy 2023. 11. 09-ig kell visszajuttatnom az easyboxba. Így aznap már nem foglalkoztam ezzel.
Másnap, szombaton érkezett a másik csomagom "Super Hot Trends". Azt kibontva is szembesültem a ténnyel, hogy nem az általam rendelt terméket tartalmazza. Ennél is szintén visszaküldési kérelemmel éltem.
Elindultam visszavinni a termékeket. A boxnál a pénteki terméket a kóddal sikeresen elhelyeztem. Mikor az aznapi terméket szerettem volna visszahelyezni a kapott kóddal, láttam, hogy jött egy mail, miben az állt, hogy „A kérelem rögzítése óta igen hosszú idő telt el, a visszaküldéshez szükséges QR vagy PIN kód felhasználási ideje végül lejárt!” 14 perc telt el a kérelem óta. Kértem egy másik visszaküldési kérelmet, majd az ott kapott kóddal visszahelyeztem ezt a csomagot is a boxba. A kódot megkaptam. Majd mikor hazaértem ugyan az a mail várt, mint fentebb, hogy lejárt a kód.
Sajnos az automatából semmiféle bizonylatot nem kaptam, pedig mindkét termék benne van. Ilyenkor mit tudok tenni? Mert a weboldalas regisztrációmban, a visszaküldések között is csak az első termék szerepel. Tehát teljesen úgy fest a dolog, mintha a másik terméket vissza sem vittem volna. Ezt később egyeztettem az ügyfélszolgálattal, s a rendszerükben szerencsémre látszott, hogy visszaküldtem ezt a terméket is. Az egyik, elfogadott kérelmes termék ellenértékét már nov. 6-án visszakaptam, a másikról viszont semmi hír.
Itt tart a dolog. Többször is beszéltem chaten ügyfélszolgálatosokkal, akik mindig csak ígérgettek. Jelen pillanatban sem a termék, sem az ellenértéke nincs a tulajdonomban. A kérdésem annyi, hogy milyen lépéseket tudok tenni annak érdekében, hogy visszakapjam a pénzemet? Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ádám (Január 9.)

Tisztelet Fogyasztóvédelem Alapítvány!
Panaszt szeretnék tenni az Extreme Digital- EMAG Kft. ellen, valamint a segítségüket szeretném kérni.
2023.12.15.
-én rendeltem két terméket az Emag oldalán, melyeket ki is fizettem bankkártyával a vásárlás során. A két termékből az egyiket az emag forgalmazza a másikat pedig egy partnercég. Ez utóbbi, amit a partnecég forgalmaz meg is érkezett rendesen, viszont az Emag saját terméke, amit ők forgalmaznak és a szerződött futárcégük a Sameday szállít még mindig nem.
Az emag által forgalmazott termék, ami nem érkezett meg: HP Pavilion 15-eh1009nh típusú laptop.
A szállítást 2023.12.18.-ra ígérték, de nem teljesítették.
Ezután próbáltam felvenni velük a kapcsolatot, az online chat ügyfélszolgálaton, még december 28.-án, akkor azt az ígéretet kaptam, hogy utána néznek a csomagnak, és tájékoztatnak e-mailben. Ezt azonban a mai napig sem tették meg. Így írtam nekik egy panaszbejelentést, amelyről csak a kézbesítési visszaigazolást kaptam meg, válasz azonban erre sem érkezett. Így kitöltöttem az oldalukon a panaszbejelentő űrlapot de választ továbbra sem kaptam.
A terméket azóta sem kaptam meg és nem kaptam semmilyen információt sem arról, hogy ki fogják e szállítani, pedig lassan egy hónapja rendeltem.
Végül a mai napon megpróbáltam chaten érdeklődni, mire azt a választ kaptam, hogy a csomagot átadták a futárszolgálatnak, náluk érdeklődjek. Ezt meg is tettem, felhívtam a Samedayt, ők azt mondták, hogy nem kapták meg a csomagot, csak előre jelezték feléjük. Ez látszik a rendelés leadása óta a csomag nyomkövető oldalán is.
Így többszöri megkeresésre sem adtak semmi érdemi választ, tájékoztatást, a terméket nem kézbesítették, pedig az még a mai napig is elérhető a webáruház oldalán, akár azonnali átvétellel a boltban, tehát készleten lévő termékről van szó. A fent leírtak miatt szeretnék panaszt tenni csalás és a vásárló megtévesztése miatt a Extreme Digital-EMAG Kft. ellen, valamint kérem segítségüket a helyzet megoldásában, hogy megkapjam a megrendelt csomagomat vagy visszakapjam a pénzemet. Mellékletben csatolom a megrendelésről, annak állapotáról valamint a csomag státuszáról készült képernyő képeket. Segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Zsuzsanna (Január 9.)

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány! Kedves Selmeczi Balázs!
Nagyon szépen köszönöm a segítségüket az eMAG panaszos ügyemben , ma vissza kaptam a pénzem! Még egyszer nagyon köszönöm a segítségüket, közbenjárásukat!
Üdvözlettel: Zsuzsanna (január 19.)

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány,
Abban szeretném segítségüket kérni, hogy hova érdemes fordulni az alábbi esetben:
2023 november 21-én rendeltem egy hűtőszekrényt az EMAG-tól, ami azóta sem érkezett meg. Az EMAG rendszerében az látható, hogy átadták a terméket a szállítónak, míg a szállító rendszerében az látszik, hogy a termék még az EMAG raktárában van. Többszöri megkeresésre sem tudtak érdemi információval szolgálni arról, hogy mi a rendelés tényleges státusza. A rendelést törölni már nem lehet, a pénzemet nem tudom visszakérni.
E-mailre nem válaszolnak, az online felületen elérhető chaten az ügyfélszolgálat érdemi információt nem ad. A leiratokat, képernyőképeket mellékelten küldöm. Ügyfélkapun keresztül már indítottam a fogyasztóvédelem felé, de onnan sem kaptam még választ.
Kérem segítségüket, hogy az EMAG-nak előre kifizetett terméket megkapjam vagy annak árát és a szállítási díjat mielőbb visszakapjam.
Üdvözlettel, Gergely

Tisztelt Selmeczi úr,
Nagyon köszönöm a segítségét, már jelentkezett is az EMAG. Üdvözlettel, Gergely

Tisztelt Címzett!
2023 november 17-én rendeltem 2db üveg konyhai falipanelt! Hozta a futár dec 14-en utánvéttel kifizettem! Hazavittem kibontottam , de csak 1 db volt benne! Írtam többször az eMagnak, elvileg intézkedtek! Ma, 2024 jan. 09–én hozta a futár a csomagot de utánvéttel, tehát még egyszer fizessem ki!
Már kifizettem , csak a hiányzó 1 db terméket szeretném díjmentesen megkapni( mert már kifizettem) Kérem szíves közreműködésüket a probléma megoldásában!
Köszönettel: Judit

Tisztelt Uram!
Hálás köszönetem a segítségéért! Nem is értem miért nem lehet ezt alapból értelmesen rendezni! További sikeres ,zökkenőmentes munkát kívánok!
Üdvözlettel: Judit (január 9.)

Tisztelt Fogyasztóvédők!
Tájékoztatom Önöket, hogy a román cég orvosolta a problémám, elküldték a terméket! 01.26-án megkaptam! Tehát a problémám megoldódott!
Az eMag csak ma (jan. 29.) keresett meg írásban , de ez csak arról szólt, hogy Önöknél panasz tettem! Az én problémám megoldódott, de sajnos sok embernek nem! Jó munkát kívánok a továbbiakban!
Üdvözlettel! Judit /h2>

Tisztelt Ügyfélszolgálat!
A https://www.emag.hu/ oldalon rendeltem 2023 november 29-én egy projektort. Másfél hónappal ezelőtt ki is fizettem.
A terméket azóta sem kaptam meg, az ügyfélszolgálat többszöri megkeresésre sem válaszol. A futárszolgálat telefonszámát nem veszik fel napok óta. Kérem segítségüket.
Köszönettel: Zsuzsa

Tisztelt Hölgyem / Uram!
2023.11.14-én rendeltem az Emagról, Geoshopfamily által forgalmazott játékot:
Best Toys Peppa Pig és George plüssök, 40 cm, 2 darabos szett.
A termék 3.323 Ft-ba került. Pár nap elteltével, minden jelzés nélkül a rendelésem törölték és új árat határoztak meg neki, 6.545 Ft-ot. Az Emag ügyfélszolgálattal felvettem a kapcsolatot, de nem tudtak segíteni vagy nem is akartak. Mivel máshol nem tudtuk beszerezni, így kénytelen voltam az emelt áron újra megrendelni. A 2 db-os szettből az egyik megérkezett, a másik egy hosszabb reklamálás után, de végül ideért. A terméket karácsonyra rendeltük kisfiunknak, így megtartottuk, de a termék egyáltalán nem felel meg a leírásoknak. 40 cm a leírtak szerint, de csak 25 cm magasak. Bár zenél, ami nem volt feltüntetve, viszont angol…
Sérelmezem, hogy nem a leírtaknak megfelelő terméket kaptam, mert szinte csak fele akkora, illetve sérelmezem azt is, hogy az eredeti ár duplájáért kellett megvennem, amit nem tudták megmagyarázni igazából, hogy miért. Mellékletben csatolok pár képet. Kérdésem, mi ilyenkor a további teendő? Köszönöm, ha tudnak segíteni!
Üdvözlettel: Izabella (Január 8.)

 

2024. január 1 – 7 között beérkezett panaszlevelek

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Emagtól rendeltem egy csomagot, amit a saját automatájukba kértem.
Január 5-én (pénteken) írta a kiszállító cég (Sameday), hogy megérkezett a csomagom és át tudom venni. Másnap elmentem a csomagért, kifizettem a kért összeget, majd a kinyílt szekrényben nem volt csomag. A 14.990 Ft-ot pedig levonták a kártyámról. Most se pénzem, se csomagom sincs!
Ott a helyszínen rögtön hívtam őket, de többszöri próbálkozás után sem vették fel a telefont. Miután a rögzített telefonszámon mondták, hogy az összes vonal foglalt de vissza fognak hívni, utána már nem telefonáltam, vártam a visszahívásukat. Nem hívtak vissza. Ma pedig szünetel az ügyfélszolgálatuk. Levélben is próbáltam nekik és az Emagnak is írni, de egyik sem válaszolt a levelemre, a Sameday cégtől csak egy automatikus levél érkezett. Bementem személyesen az Emag pécsi üzletébe, de ott lepattintottak, hogy ez nem az ő ügyük, a kiszállító céggel vegyem fel a kapcsolatot.
Üdvözlettel: egy károsult, Anikó

Tisztelt Fogyasztóvédő!
Olyan kérdéssel illetve panasszal fordulok önökhöz, hogy december 11.én leadott előreutalásos rendelésem a mai napig nem érkezett meg, Az emag rendelések menüpontban a rendelésem "elküldték" december 11-én. A futárszolgálat amely a Sameday (Delivery Solutions Zrt.) csomagküldő az az online információ található hogy a csomagszámon a feladó nem kézbesítette a csomagot. Az Emag online ügyfélszolgálatán amellyel két hete kapcsolatba léptem nem tudott érdemi tájékoztatást adni hogy megvan-e egyáltalán. A termék az online honlapon elérhető "raktáron" van. Szeretném segítségüket kérni hogy ilyen esetben melyik szervhez tudnék fordulni esetleg feljelentést/panaszt tenni. A mellékletben csatoltam a számlát a termék kifizetéséről és a rendelés státuszáról. Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Tamás

Tisztelt Uram!
Választ továbbra sem kaptam intézkedés pedig történt a futárszolgálatnál törölte a feladó a kézbesítést. Felkerestem az e-magot chat-en de ugyan úgy semleges választ kaptam hogy ők nem tudják a raktár nem válaszol a megkeresésükre.
Üdvözlettel: Tamás (január 11.)

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
Szeretnék panaszt tenni az emag ellen.
November 23-án rendeltem egy grillsütőt, amit azonnali utalással ki is fizettem. 2 nap múlva kaptam egy e-mailt, hogy a futár késésben van, de legkésőbb 3 napon belül megérkezik az áru. Két hét után megpróbáltam felvenni velük a kapcsolatot, de semmilyen telefonos ügyfélszolgálat nincs. Van egy online ügyintéző, a Dia, ami kritikán aluli, egyfolytában kidobálja az embert. Ha néha sikerült a cseten egy élő emberrel beszélni, mindig azt ígérték, hogy másnap kapok infót.
Semmi sem történt! Egy hónap múlva megelégeltem és december 20-án töröltem a rendelésemet. Elvileg 3 - 5 munkanap a visszautalás. A mai napig semmit nem kaptam. Se pénz, se grillsütő. Írtam e-mailt nekik, többször is, egyikre sem kaptam választ. Mi a teendő ilyenkor? Szeretném visszakapni a pénzt, ha már sütőt nem kaptam. Köszönöm szépen, Üdvözlettel, Tímea

Tisztelt uram,
Ebben a pillanatban kaptam meg a visszautalást az e-magtól. Még egyszer is köszönöm szépen a segítséget és közbenjárásukat!
Üdvözlettel, Tímea (Január 9.)

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány,
2023. december elején visszaküldtem garanciális javításra egy, az Emagnál vásárolt, meghibásodott Sennheiser Momentum 3 fülhallgatót. December 14.-én kaptam egy levelet az Emag szerviztől, hogy a készülék nem javítható. A felkínált opciók közül a vételár visszatérítését választottam. Ekkor hallottam felőlük utoljára. Tudomásom szerint ilyen esetben 8 napon belül meg kell, hogy történjen a visszatérítés, de a karácsonyi rohamra való tekintettel nem számítottam túl gyors ügyintézésre, ami részemről rendben is lett volna, ha bármilyen tájékoztatást kapok. Azóta 2 érdeklődő e-mailt írtam az ügyfélszolgálatnak, válasz egyikre sem érkezett, ahogy az átutalás sem. Az ügyfélszolgálatnak nincs telefonos elérhetősége, az e-mailekrenem válaszolnak. Ha bármilyen további adatra van szükség, kérem, jelezzék.
Előre is köszönöm a közbenjárást.
üdvözlettel Norbert

Kedves Balázs,
Végre válaszolt az ügyfélszolgálat, alighanem csak az Ön közbenjárásának köszönhetően. Pár napon belül visszakapom a pénzt. Még egyszer köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel Norbert

 

Tisztelt fogyasztovedelem.hu!
Az alábbiakban szeretnék panaszt tenni, illetve a segítségüket kérni egy rendelésemmel kapcsolatban. December 9-én leadtam a rendelésemet az emag oldalán, a termékek utalással kifizetésre kerültek a leadást követően. A rendelést december 21-re írta az oldal, viszont a karácsonyi szezonra tekintettel, hogy minden termék időben kiszállításra kerüljön, szétszedték a rendelést több csomagra, viszont egy része a mai napig nem érkezett meg hozzám.
Próbáltam információt kérni az emag oldalán, valamint beszéltem telefonon a Sameday ügyfélszolgálatával is, de sajnos nem jutottam előrébb. Bár utóbbi segítőkészen mondta, hogy utánanéz a csomagnak, hol lehet az elakadás, de azóta sem történt semmi. Az emag oldalán látszik, hogy az egyik csomag december 20-án, a másik pedig december 28-án beérkezett a futárcég raktárába. A rendelésem többi részét az ígért határidőre, illetve a mai napon kiszállították, viszont nagyon örülnék, ha a többi termék is megérkezne, mivel december 9-én minden kifizetésre került.
Köszönettel várom visszajelzésüket, Csenge

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Nagyon köszönöm a visszajelzést és a segítőkészségét! A TV a mai nap megérkezett, remélem holnap a másik csomag is célba ér. Természetesen megfogadom amit ír, eddig szerencsére nem volt ilyen jellegű problémám a céggel, de nem is lesz, mert biztosan nem rendelek többet tőlük. Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel, Csenge

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Köszönöm szépen a tájékoztatást! Megérkeztek a termékek - miután írtam Önöknek, rá pár napra megérkezett minden, több csomagban.
Szép napot, Csenge (Január 26.)

Üdv!
2023.12.04-én rendeltem az emag-ról 1 terméket, előre fizetéssel. A csomag 2023.12.07 óta "A csomag elküldve" státuszban van. A Sameday oldalán az szerepel hogy 2023.12.07 óta "A csomagja hamarosan felvételre kerül." státuszban van. A Sameday futárszolgálat elérhetetlen. Az emag-nak is írtam több panaszlevelet, reakció azóta sem érkezett. Számlát, további képeket csatoltan küldöm!
Üdv, Norbert

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
2023. december 4-én a fiamnak karácsonyra rendeltem az EMAGól egy Sony Playstation kontrollert. Jelezték, hogy december 8 és 11 között fog megérkezni. Mivel közeledett a karácsony így utánakérdeztem, hogy mégis hol van a termék? Megnyugtattak, hogy karácsonyra megérkezik.
Elméletileg megjött, mert jelezték, hogy az EasyBoxba helyezték december 20-án. Amiért azon nyomban elmentem, de a megadott számsor és QR kódra sem reagált az automata. Hívtam az ügyfélszolgálatot és kétszer is kivártam a több mint fél órás sort, de mire az elejére értem bontották a vonalat. Írtam kétszer bejelentést, facebook oldalra üzenetet, Messenger üzenetet, de ezekre azóta sem reagáltak. A rendelésem azóta törölték, mert gondolom „nem mentem érte”!
Gondolom kiszámlázhatom nekik, hogy feleslegesen elmentem a rendelésemért és végig vártam ott az elérhetetlen ügyfélszolgálatot, amire azért vártam, hogy esetleg elküldik a helyes nyitási kódot. Remélem ezzel is gazdagodik a bűnlajstromuk, amit remélem összefognak a hatóságnál és kapnak egy csilliárdos büntetést az ügyfélkezelés miatt. És jó trükk szétválasztani az EMAG/Marketplace/SameDay dolgokat, de ez mégiscsak az EMAG.
Tisztelettel, Norbert

Tisztelt FVA Munkatárs!
Az alábbiakban szeretném a segítségüket kérni Emag rendeléssel kapcsolatban. A rendelést az www.emag.hu weboldalon az Extreme Digital-eMAG Kft felé 2023.12.11-én adtam le, online bankkártyás fizetéssel, mely kiszállítás módja: "személyes átvétel easybox MOL Bp. XIII ker. Vaci ut 19". A megrendelésben 2 terméket vásároltam, egy autós töltőt és egy Apple Airpods-ot. Az autós töltőt kiszállították, egyébként a termék nem megfelelő, de erre nem is igényeltem visszaküldést, mivel elenyésző az értéke és nem akartam bonyolítani a másik termék kiszállítását esetlegesen ezzel.
Az Apple termék kiszállítását a SameDay tartja nyilván. Ennek jelenlegi állapota: "Csomagja hamarosan birtokunkba kerül. 14 dec. 14:32". Ezt követően semmilyen további változás nem történt 2023. december 14. óta, megkeresésemre a SameDay azt a választ adta e-mail-ben, hogy nem is kapták meg a feladótól a csomagot. Ellenben az eMAG weboldalán a termékre rákeresve, úgy tájékoztatják az érdeklődőket, hogy másnap átvehető a termék, miközben az én termékem 25 napja került megrendelésre és a mai napig, 2024. január 5-ig, nem került kiszállításra vagy átadásra a futárszolgálatnak.
Az eMAG-ot többször kerestem. Telefonos elérhetőségükön is kerestem őket, ahogyan az Ügyfélszolgálati Szabályzatukban szerepel, ahol az automata üzenet után, mely online ügyintézésre buzdít, szétkapcsol a vonal. (Fgy.tv. 1997. évi CLV. tv. 17/A § (1) (a) pontja kötelezi a vállalkozást a panasz fogadására telefonon, amennyiben biztosítja azt a csatornát). Az online felületen, ahol sikerült ügyintézővel chatelnem 3-4 alkalommal is azt a választ kaptam, hogy késik a csomag és egyeztetnek a raktárral. Legutolsó megkeresésemre azt a választ kaptam, hogy vizsgálat alatt áll a rendelésem a raktárban. Összességében értékelhető információt nem kaptam és nem tájékoztattak a várható kiszállítási időről sem, hiába kértem.
Ezt követően megkérdeztem, hogyan tudom a rendelést törölni, milyen feltételei vannak az elállásnak. Válaszként azt kaptam, hogy a rendeléstől bármikor el lehet állni. Néhány perccel később az Emag weboldán a Rendeléseim menüpontban kiválasztottam azt a funkciót, hogy Kiszállítás törlése. Majd automata válasz e-mailben azt az információt kaptam, hogy nem lehetséges a rendelés törlése, mivel a futár már úton van a csomaggal. Emiatt csak a szállítást követően gyakorolhatom az elállási jogomat és a pénzvisszatérítési folyamat a termék visszaérkezését követően indul el, már ha hajlandóak elvinni a csomagot. Természetesen ez a jelenlegi körülmények mellett beláthatatlan idő.
A rendelés tényleges törlését szeretném kezdeményezni a pénzvisszatérítés érdekében, mivel rengeteg fórumon olvasható a tapasztalat, ha valaki nagy nehezen megkapta a terméket, akkor hibás, téves terméket küldtek és visszaküldésre pedig aligha reagálnak a magatartásuk alapján, ezt szeretném elkerülni.
Mivel tájékoztatásuk szerint a raktárban áll vizsgálat alatt a termék, ezért nem tartom elfogadhatónak, hogy a rendelés törlését arra hivatkozva tagadják meg,hogy a futár már úton van a rendeléssel.
Felhívom az eMAG figyelmét, hogy a Fgy.tv. 1997. évi CLV. tv. 17/B§ (7) pontja alapján köteles együtt működni a fogyasztói érdekek védelmét ellátó szervvel a panaszügyintézés során. Amennyiben nem sikerül megoldást találni a fenti problémára, a Békéltető Testülethez kívánok fordulni a jogvita rendezése érdekében. Termék: Apple AirPods 3 (2021), vezeték nélküli töltőtokkal, Fehér (forgalmazza az eMAG) Szóban forgó termék értéke: 70.191 Ft, mely a visszatérítési igényem alapját képezné.
Mellékletben találják a számlát, két email-es megkeresésemet, SameDay levelét, a legutolsó online chat beszélgetés leiratát, és a megrendelés törléséről szóló e-mailt.
Kérdés esetén állok rendelkezésükre az e-mailes elérhetőségen vagy a következő Közreműködésükben bízva köszönettel: Fanni

Tisztelt Fogyasztóvédő!
Elkeseredve fordulok Önökhöz.
Miszerint az történt, hogy December 1. az eMagnál rendeltem egy Gorenje mosogatógépet előre utalással. Mikor át vettem a csomagot, láttam, hogy a távtartó/védő léc ketté van törve a csomagolás aljába esve. A futárnak már akkor jeleztem,hogy ez így nincs rendben. Természetesen mondta :"Ah, nincs semmi baja a készüléknek."
Felnyitottam a törött lécnél a csomagot, ami természetesen a mosogatógép ajtaja felől volt, amibe bele van építve a vezérlőpanel és megvan humorodva.😔December 5.-én szállították ki.4* kerestem fel őket mire kaptam valami érdemleges választ. Chat formájában. Majd megkért az emagnak egy kolléganője hogy küldjem el a képeket amiket a csomag átvételekor felbontás után azonnal csináltam. Egy email érkezett amiben arról biztosítottak hogy december 10-25. között el fogják vinni a hibás terméket, és 5 napon belül visszafizetik az árát. Írtam a mai napig körülbelül 10 levelet, sajnos még semmi érdemleges nem történt. Válaszra se méltatnak. Csatolnám képekben a sérülést, illetve a leveleket.
Nagy Reményű Üdvözlettel: Barbara

Jó napot kívánok,
A következő problémám van az EMAG webshopjával. Ez egy 5 tételes megrendelés volt, amiből 4 tétel gond nélkül ideért. Az 5-ik tétel sajnos egyre csúszott végül egy hibás automatában landolt, ahonnan nem tudtuk felvenni. Innen visszaszállították a feladó céghez. Ez látszik a képen hogy még 2023. december 18-án 9:00 kor visszaért. Az áru árát viszont elfelejtették visszaküldeni. A chat roboton én nem tudok átjutni, ezáltal most beszélni se tudok már velük személyesen. 2-5 napos határidőt adtak meg nekem a visszatérítésre ami már régen lejárt.
E-mailben meg hiába jeleztem. Az automatában volt egy másik csomag is, az is visszament, annak az ára visszatérítésre került már. Szóval akkor tudják az adatokat hozzá, csak ez kimaradt.
Köszönettel Zoltán

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
Alulírott ezúton szeretném kifejezni rendkívüli aggodalmamat és elégedetlenségemet az eMag által történt vásárlásommal kapcsolatban, melyet 2023 december 5-én kezdeményeztem. Az említett dátumon 6 db terméket rendeltem az eMag hivatalos online felületén, melyeket azonnal kiegyenlítettem. A szállítási határidőt 2-3 munkanapban határozták meg, és valamennyi termék a megrendelés és kifizetés időpontjában raktáron volt.
Sajnálatos módon, bár december 7-én 1 db terméket sikeresen kézbesítettek, azóta sem érkezett meg a megrendelt további 5 termék. A jelenlegi időpont 2024 január 4., tehát több mint egy hónap eltelt a rendelés óta. Ennek ellenére sem a kiszállítás dátumára, sem az esetleges okokra vonatkozóan nem kaptam részletes és kielégítő választ az eMag által biztosított chat boton keresztül, mely a cég által kizárólagosan nyújtott kapcsolattartási lehetősége.
Az elmúlt időszakban többször próbáltam felvenni a kapcsolatot az eMag ügyfélszolgálatával, mindamellett, hogy kifejezett szándékot fejeztem ki a vásárlástól való elállásra. Sajnálatos módon az eMag megtagadta ezt a lehetőséget. Jelenleg csak annyi információm van, hogy a rendelt termékek "sajnos még nincsenek befoglalt státuszban" a raktárban. Ennek ellenére, a kérdéseimre, különösen arra vonatkozóan, hogy mikor kerül sor a kiszállításra, sem a chat bot, sem a chat ügyintéző nem tudott konkrét választ adni.
A még aggasztóbb az, hogy a chat ügyintéző semmilyen felettes elérhetőségét nem hozta nyilvánosságra, és a panaszlevelemre érkezett egyetlen válasz is ellentmondásos és valótlan információt tartalmaz. Az eMag válaszában állították, hogy a csomagok átvétele megtörtént, de a chat ügyintéző ezzel ellentétben megerősítette, hogy az 5 db termék továbbra sem került kiszállításra.
Ebben a helyzetben két okból kifolyólag is teljes mértékben tehetetlen vagyok. Egyrészt, a pénzem visszautalása nem valósult meg az eMag részéről, másrészt a kifizetett termékeket sem kaptam meg, annak ellenére, hogy azok raktáron vannak. Kérem a tisztelt civil Fogyasztóvédelmet, hogy lépjenek közbe az ügyben, és segítsenek az eMag által okozott károk és kellemetlenségek rendezésében. Részemről készen állok együttműködni és szükség esetén további információkkal szolgálni az ügy tisztázása érdekében.
Köszönettel: Róbert

Tisztelt Selmeczi Úr,
Köszönöm gyors visszajelzését. Valóban, balga voltam, amikor előre fizettem :( Soha többet eMag, az tuti! Remélem, mielőbb rendeződik az ügyem az Önök közbenjárására.
Üdvözlettel: Róbert

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Valószínűleg sokadik vagyok az Emaggal kapcsolatos panaszok sorában. December 13-i rendelésemet, valamint a befizetést regisztrálta az emag rendszere, ünnep előtt (dec. 22) közvetlenül értesítettek arról, hogy hiába várom Karácsonyra a csomagot, és ezért 4000 Ft utalvánnyal kárpótolnak. A szállítással kapcsolatos státus folyamatosan a Sameday futárceg raktárában jelzi a csomagot, előrehaladás nem történt. Ügyfélszolgálat csak bottal lehet kontaktálni, ügyfélszolgálatos munkatárs kapcsolása előtt a vonal megszakad. Emailes megkeresésre csak automata válasz érkezik. Mi a teendőm, elvben a termeket szeretném megkapni, nem a pénzt.
Köszönettel Kinga

Kedves Elnök Úr,
nagyon köszönöm a közbenjárást, az ügyem az Emaggal rendeződött.
Üdvözlettel Kinga (január 22.)

Kedves Fogyasztóvédelmi Alapítvány,
Biztosan rengeteg levelük érkezik eMag-gal kapcsolatosan, tekintve hogy jelenleg 2500+ tagja van az eMag károsultak csoportjának, viszont tisztelettel kérem, hogy segítsenek nekem is.
Novemberben rendeltem egy hajszárítót, ami hibásan érkezett, más színben, funkciójának nem megfelelōen (nem ionizált volt), valamint egy teljesen más (gagyi) márkát küldtek az általam rendelt helyett. December 11-én (miután 1 hónappal késōbb megérkezett), be is nyújtottam a visszaküldési kérvényem. Másnap kaptam is egy SMS-t, amiben az állt, hogy: “Udv! Elokeszitette a 1ONBRS10272734 csomagot? Ma erkezunk, hogy atvegyuk. Sameday”
A futár nem jelent meg, a telefont sem vette fel 2 napig. Másnap egész nap hívtam a Sameday-t, órákon keresztül, de 26 perc vonalban várakozás után bontották a vonalat, miután elvileg már csak harmadik voltam a “várólistán”. Teljesen véletlen -ezalatt a 2 hónap alatt- egyszer sikerült elérnem őket. Akkor azt mondták, hogy látják a rendszerben, hogy a futár törölte a fuvart és nem jött a csomagért, de holnap biztosan felveszi. Nem tette!
December 18-án vettem észre, hogy az eMag profilomban is törölték a visszaküldési kérvényem. Ekkor (aznap) újra benyújtottam. Ugyanezt megint eljátszotta a futár, de itt már nem sikerült elérnem senkit. Se a Sameday-t, se az eMag-ot (chaten valamint e-mail-ben sem). December 30-án vettem észre, hogy 29-én megint törölte az eMag a visszaküldésem. Azonban itt már nem tudtam újabb igényt beadni, mert lejárt a 14 napos visszaküldési idő.
Itt hozzátenném azt is, hogy többször hívtam a boltot is, ahonnan a hajszárító érkezett (BestMarkt), hogy beviszem személyesen, mert a Sameday egy nem létezō cég, ahogy látom, de azt mondták erre nincs lehetőség, ugyanis nem közvetlenül tőlük rendeltem.
Jelenleg az eMag hibájából nincs már lehetőségem visszaküldeni a hibás/rossz terméket, és nem tudok hova fordulni, ezért kérném szíves segítségüket. Csatoltam pár bizonyító dokumentumot, de van még számtalan, amennyiben igény van rá.
Köszönettel, Szonja

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a teendő abban az esetben, ha az E-magtól rendelt - időben nem kézbesített - termék rendelését töröltem, majd az oldalukon állított 72 órán belül nem érkezett meg a visszatérítés? Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Lili

 


Tisztelt Fogyasztóvédelem!
2023.12.09-én rendeltem az Emagról egy babakocsit előre utalással 69.630 Ft értékben. 2023.12.18-án megérkezett a termék, de nem a képeknek megfelelő árú érkezett, amit jeleztem az Emag felé azonnal, hogy szeretném visszaküldeni bontatlanul.
Kitöltöttem a visszaküldési kérelmet amit pár napon belül töröltek, majd ezt megismételtem 2023.12.23-án amit ismét töröltek pár napon belül. 2023.12.24-én a Szegedi Emag üzletbe jelentettem a problémám ahol arra hivatkoztak, hogy ők ezzel nem tudnak foglalkozni mivel partnertől rendeltem, és ne aggódjak mert a rendszeren keresztül látják, hogy mikor indítottam el a kérelmet, így ha kifutok az időből sincs probléma, de ők is jelezték a partnernek. 2023.12.27-én ismételten elküldtem a kérelmet ami pár napon belül újra törlésre került. Ekkor már új kérelmet nem tudtam beadni mivel lejárt a 14 napos visszaküldési lehetőségem. 2024.01.02-án sikerült elérni egy Emag ügyfélszolgálatost aki jelezte a partner felé a problémámat. 2024.01.05-én kaptam egy e-mailt az Emag ügyfélszolgálatostól, hogy a saját költségemen kérjek futárt és a partner cégnek küldjem vissza a terméket.
Segítséget szeretnék ez ügyben kérni, hogy önhibámon kívül, visszaküldhessem a babakocsit és visszakaphassam a pénzem.
Köszönettel: Szabina

Tisztelt Hölgyeim, Uraim!
Segítségüket szeretném kérni egy Tv megvételével kapcsolatosan.
Rendeltem már többször az e-magtol így nem gondoltam,hogy probléma lesz ezzel. Közel 140 ezer forintot előre kellett utalnom nem is értem miért, mikor némelyik terméknél lehet kérni utánvétellel is az ár mindegy gondolom adott eladó kéri. December 7-én rendeltük meg és azóta is csak hitegetnek az Emagtól.
A Sameday elérhetetlen, nem egy levelet írtam már nekik és az Emagnak is. Azért ez felháborító amit például később rendeltem meg az persze megjött. Én egy béke tűrő ember vagyok várok a végletekig ,de azért ez lassan egy hónapja és a fiam első fizetésből vette meg magának ,nem beszélve arról ,hogy azért ez nem pár ezer forint hanem 140. Illetve azért nem korrekt dolog, hogy adtak hozzá garanciát és konkrétan az már él mikor még a kezünkben sincs a termék!
Kértem őket adjanak címet el megyek már az sem érdekel,hogy fizettem a szállítás miatt vagy hozzák le a ház elé, nap mint nap járnak ide a boxhoz, de semmi sehol. Emag robot hiteget sűrű elnézést kér, majd ír jelentkezik...hát az sem történt meg még panasz levélre se reagálnak ők sem! Kérném szépen segítségüket, hogy a termék most már kerüljön hozzánk, segítsenek fel venni a kapcsolatot velük! Csatolva küldeném a képeket de nem engedi ami a garanciával kapcsolatos meg termék ami már rég itt van és később lett rendelve illetve hogy 14-e óta ott van a smyday raktárba .Hova tudom esetleg küldeni?
Köszönöm szépen a választ tovább szép napot, Nóra

Kedves Elnök úr!
A mai napon megjött a fiam tv-je, ki is bontottuk ahogy tanácsolta nekem, minden rendben volt vele. Köszönöm szépen a segítségét! Minden jót kívánok, jó egészséget.
Üdvözlettel, Nóra (január 11.)

Tisztelt Fogyasztóvédő!
Az alábbi internetes vásárlással kapcsolatban szeretnék panasz bejelentést tenni.
2023. december 15-én az EMAG weboldalán egy konyhai, többfunkciós zöldségszeletelőgépet vásároltam, bruttó 5.990,- forintért. A termák árát online fizetéssel kiegyenlítettem, erről visszaigazolást kaptam. Az EMAG jelezte, hogy a terméket partnere, az Alexa Ecommerce fogja szállítani, a kézbesítés helyeként easybox MOL Bp. IV. Fóti út 130. csomagautomata lett megjelölve.
2023. december 16-án értesítettek, hogy a csomagot elküldték, várható kézbesítési idő 2023. december 19. valamint megadták a csomagkövetéshez szükséges azonosítótszámot.
A Sameday futárszolgálat oldalán azt láttam, hogy a csomagot átvették, december 17-én 19,50 órakor a raktárukban volt. December 21-23 között többször próbáltam telefonon elérni a futárszolgálatot, a telefont vagy nem vették fel és 8-10 csengés után bontott a vonal, vagy megszűnt a csengés, és rövid idő múlva szétkapcsolt a vonal. Mivel a csomagot nem kaptam meg, 2023. december 27-én ismét próbáltam telefonon elérni mindkét (EMAG, Sameday) céget, mivel ez lehetetlen volt, az EMAG fiókomba belépve írásos panaszbejelentést tettem. A Sameday esetében a weboldalukon megadott email címre küldtem panaszbejelentést. Mindkét bejelentésről kaptam visszaigazolást, azt ígérve, hogy mielőbb felveszik velem a kapcsolatot.
A mai napig – 2024. január 03. – a csomagot nem kaptam meg, a kézbesítésről, a befizetett összegről semmilyen felvilágosítást nem kaptam, a cégek részéről felém megkeresés nem történt. A Sameday részére történt panaszbejelentésemet, és a két cég részéről december 27-én megküldött visszaigazolásokat mellékelten csatolom. Kérem közhasznú fogyasztóvédelmi szervezetüket, hogy az ügyet kivizsgálni szíveskedjenek. Segítségüket előre köszönöm,
Tisztelettel, Gábor

Tisztelt Selmeczi Balázs Elnök Úr!
Tájékoztatom, hogy a megrendelést 2024. január 04-én kézbesítette a Sameday.
Mivel Ön jelezte, hogy vizsgálati jogkörük nincs, gondolkodom azon, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályán panasz bejelentést tegyek.
Az Önök munkáját köszönöm szépen!
Tisztelettel, Gábor

 

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Ezúton szeretném felhívni figyelmüket egy problémára, amely az Extreme Digital-eMAG Kft. által értékesített termékkel kapcsolatos. 2023. február 8-án vásároltam tőlük egy fejhallgatót, amelyért 59 990 forintot fizettem. Sajnos a termék 8 hónappal később meghibásodott.
Az említett problémát 2023. november 28-án jeleztem az eMAG felé, akik a következő napon elfogadták a szervizkérelmemet és azt a harmadik napon el is szállították. Eddig minden rendben volt, azonban 2023. december 8-án tájékoztattak, hogy a terméket Romániába küldték szervizelésre, ami akár 30 napot is igénybe vehet. Ekkor jeleztem az eMAG felé, hogy nem szeretnék ennyi ideig várni, azonban nem kaptam választ.
December 14-én újabb e-mailt kaptam, amelyben tájékoztattak, hogy a termék még mindig szervizben van. 2023. december 22-én értesítettek, hogy a termékem megjavították és 3-5 napon belül visszaszállítják. Azonban 2024. január 3-án, amikor érdeklődtem a termékem állapota felől, nem kaptam választ. Továbbá az online vitarendezési platformon tett közvetlen egyeztetésemet is megtagadták.
Ezért fordulok Önökhöz, mert sajnos nem én vagyok az egyetlen, aki panaszt emelt az eMAG ellen. Több vásárló is jelezte, hogy hibás terméket küldtek vissza javítatlan állapotban. Saját tapasztalatom sem pozitív a céggel kapcsolatban, hiszen korábban rendeltem tőlük egy pár ezer forintos terméket, amit törötten szállítottak ki, majd 3 hónapomba telt visszaszerezni a pénzem. A jelenlegi szervizfolyamat sem kellemes tapasztalat, hiszen már 38 napja tart. Ezért szeretném a hibás termék árát (59 990 HUF) visszaigényelni a lent említett számlaszámra.
A panaszolt cég: Extreme Digital-eMAG Kft.
Előre is köszönöm segítségüket!

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Felvettük a kapcsolatot az érintett Ügyféllel az eset kivizsgálása, megoldása érdekében.
További szép napot! eMag

 

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Rendeltem az Emag. hu weboldalon 2023. december 06-án egy darab gyermekágyba való matracot, valamint a matrac méretének megfelelő kettő darab lepedőt 39.261 Ft értékben. A szállítási költség pedig 8.300 Ft volt, így összesen 47.561 Ft-ot fizettem meg előre. A megrendelés időpontjában az Emag. hu a kiszállítás várható időpontjának a 2023. december 12-14. közötti időszakot jelölte meg.
A küldemény azonban ami napig nem érkezett meg, a nyomonkövető rendszer szerint 2023. december 20. óta a sameday raktárban van. Az Emag. hu felületén 2023. december 19-én, valamint december 23-án panaszt tettem, amelyben kértem, hogy a jelentős késedelem miatt a szállítási költséget utalják vissza, a panasz fogadását emailben vissza is igazolták, azonban azóta sem történt megkeresés részükről. 2023. december 23-án az alábbi szánalmas sablon emailt kaptam tőlük.
Levélrészlet:

„Fáradhatatlanul dolgozunk, növeltük a raktárkapacitást és szorosan együttműködünk a futárokkal annak érdekében, hogy a csomagokat karácsony előtt kézbesíteni tudjuk mindenkinek.
Minden erőfeszítésünk ellenére sajnos a megrendelések kis százalékát, beleértve az Te rendelésedet is, még nem sikerült teljesíteni. Elnézést kérünk az előre nem látható késésért és mindent megteszünk, hogy csomagod mielőbb megérkezzen!
Az okozott kellemetlenségek ellensúlyozására egy 4000 Ft értékű utalványt ajánlunk fel, amelyet a következő eMAG rendelésedhez használhatsz eMAG által fogalmazott termék(ek)re.
Köszönjük a türelmed és bizalmad!”

*Az utalvány értéke felhasználható a www.emag.hu oldalon vagy eMAG applikációban, minimum bruttó 10.000 forint feletti rendelési összeg felett, az eMAG által forgalmazott termékekre. Az utalvány más utalvánnyal összevonható, kizárólag az e-mail címedhez tartozó fiókon keresztül váltható be 2023. december 23. és 2024. március 31. között, egyszeri alkalommal. Az utalvány az újracsomagolt termékekre nem érvényesíthető.
Üdvözlettel: az aMAG csapata

Nyilván nem szeretnék további minimum 10.000 forintot elkölteni, viszont szeretném megkapni az általam rendelt árut, illetve a késedelemre tekintettel a szállítási költség részemre történő visszautalását.
Tisztelettel: István

 

Tisztelt Selmeczi Úr !
A mai napon 12:55-kor megérkezett a rendelt áru. A panaszomra azonban továbbra sem reagált az Emag.
Köszönöm segítségüket!

 

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!
A pénzem visszaszerzéséhez kérem az Önök segítségét!
2023. december 18-án rendeltem, az eMAG-tól egy okos órát, amelynek értékét , 16.372 FT-ot aznap elutaltam a megadott számlaszámra. Ezt a megrendelésemet egyéb okok miatt december 26-án töröltem és kértem az előre elutalt összeg visszautalását.
Az eMAG jelezte, hogy továbbította a cég felé a törlési kérelmemet, akitől az órát rendeltem. Ezek után másnap, december 27-én küldtem az eMAG részére egy elállási nyilatkozatot is élve az elállási jogommal. Mivel 2024.január 2-áig semmi jelzést nem kaptam és a pénzemet sem utalták vissza, így küldtem egy panaszbejelentést az eMAG részére, amire azt a választ kaptam, hogy köszönik, hogy hozzájuk fordultam, de a nagyszámú megkeresés miatt várjak türelemmel. A mai napig nem történt semmi előrehaladás, az eMAG sem email-ben nem jelzett, sem telefonon nem keresett, ahogy azt a levélben ígérték és a pénzemet sem kaptam vissza.
A levélhez csatolva küldöm a fent említett eseményekről a képeket, email-eket, amelyek küldtem, illetve kaptam. Várom segítségüket, hogy visszakapjam a pénzem. Kelt: Gárdony, 2024.01.05.
Köszönettel, Béla

Tisztelt Selmeczi Balázs!
A mai napon megérkezett a számlámra a 16, 372 Ft összeg. Nagyon szépen köszönöm a segítségét, illetve munkáját. További szép napot és kellemes hétvégét.
Köszönettel Béla (január 11.)

Tisztelt FVA!
Panasszal kívánok élni, oka a következő:
2023. 11. 17-én az eMAG oldalán rendeltem 31.860 Ft értékben 1 db konyhai mérleget 2490 Ft ( + szállítási költség: 125 Ft)
Illetve 2 db Pampers Pants bugyipelenka, Maxi 4, 9-15 kg, havi pelenkacsomagot (176db/ csomag) 27.980 Ft ( + szállítási költség 1250 Ft) előre utalással fizettem.
A csomag 2023. 11.25-én megérkezett, de csak a konyhai mérleget tartalmazta. A futártól megkérdeztem, hogy a pelenka csomaggal mi történt, hisz egy csomagként rendeltem Ő nem tudott választ adni csak hogy ennyi volt a raktárba részemre. Valószínű, hogy következő héten kapom a másik részét. Következő héten sem érkezett semmi, így írtam az online chat felületre, kértem tőlük segítsenek, mert nem érkezett meg a 2 megrendelt termék.
Első 2 alkalommal azt a választ kaptam hogy a Black Friday terméket December 6-ig szállítják.
December 11-én azt írták utána néznek "nem tudják mi történhetett, de a termék még a raktárban van, jelezni fogják a futárszolgálatnak."
Következő alkalommal azt az információt kaptam, hogy átadták a Sameday futárszolgálatnak, akiket telefonon megkerestem és ők azt mondták, hogy a megrendelésszámhoz csak a mérleg tartozik és azt már ők kiszállították. Kérjem az eMAG-ot nézzék meg a fuvar levelet, mert hozzájuk pelenka nem érkezett.
Így nem tudom hol a csomagom mert mindkét fél mást mond, ezért kértem az eMAG-ot küldjék vissza az elutalt összeget. Azóta sem lett semmi változás ez ügyben.
A chat felületen az alábbi válaszokat kapom:
Csenge (2023. 12. 19. 11:05:32): Tegnap egy kollegával egyeztetett aki felvette a kapcsolatot ismét a futárszolgálattal, de még választ nem kapott tegnap óta. Amint lesz válasza jelezni fogja Önnek e-mailen.
Csenge (2023. 12. 19. 11:10:26): Rendben megsürgetjük amint lesz válaszunk egyből jelezni fogjuk
Marta (2023. 12. 20. 12:32:13): Egyenlőre még nem látok sajnos előrelépést az ügyben. Egy felettesemnek továbbítottam a problémát, hogy segítsenek mihamarabb megoldást találni erre a régóta húzódó problémára.
Marta (2023. 12. 20. 12:37:51): A visszatérítés mindig sztornó után szokott megindulni. Megkérem az illetékeseket, hogy minél hamarabb intézkedjenek az ügyben.
Marietta (2023. 12. 27. 10:18:06): A futárszolgálat 24.-én indította vissza hozzánk, hogy sztornózhassuk és visszautalhassuk a befizetett összeget.
Attila (2024. 01. 02. 10:09:09): Megkértük már a sztornót a rendelésre az ünnepek miatt sajnos még nem tudták megcsinálni, de a héten már várható lesz az összeg. Igyekszünk még jobban megsürgetni.
Attila (2024. 01. 05. 10:16:55): Jelenleg még nem ért vissza a termék így nem tudták lesztornózni
Attila (2024. 01. 05. 10:17:04): Amint beért indítani is fogják.
Mai napon is megkerestem őket, de sajnos változás nem történt. Nem tudom hol a csomagom, mert egymásra mutogatnak és a pénzem sem akarják vissza adni. 2 pici gyermek anyukája vagyok mellettük, nehez jutok az online felület közelébe, nem tudok még több időt belefektetni, kivárni a hosszú időt a chat felületen amíg rám kerül a sor. Szeretném kérni az önök segítségét, hogy minél hamarabb vissza kaphassam a pénzem.
Segítséget előre is köszönöm! Nóra

Szép napot!
E-mag rendeléssel kapcsolatosan kérem segítségüket:
2023.november 18-án rendeltem az e-magtól 3 ruhaszárítót 16.762 forintért. Az ígért szállítási határidő be nem tartása miatt többször érdeklődtem, de megnyugtattak, hogy a partnerük szállítani fog, így vártam. Többedik reklamációm után a cég december 5-vel kiszállítottnak jelölte a terméket, amire én rá is kérdeztem az emagnál történt reklamációm során, hogy miért, de azt írták (chat) hogy ők se tudják ez miért van, de ne nyugtalankodjak. Végül december 21-én kaptam egy csomagot, amit kibontva azonnal reklamáltam, hogy teljesen más termékeket kaptam a rendelésem helyett. Az e-mag nem reagált az e-mailben történt reklamációmra. A szlovén cégnek is írtam, ma megismételtem, de nem reagáltak. T. Fogyasztóvédelem, kérem segítségüket, hogy ilyen esetben mit tudok tenni?
Előre is megköszönöm válaszukat, üdvözlettel, Ágnes

Tisztelt Elnök Úr,
nagyon hálás vagyok a segítségéért, ebben a pillanatban vissza is érkezett a pénz a számlámra! Mivel az útmutatást önökhöz a "kamu-webshopok és becsapottak" FB csoportban kaptam, megosztom ott is a történteket mások okulására. Igyekszem mindig is körültekintően rendelni, - ezért is választottam az e-magot- de ezek után messze elkerülöm.
Megköszönve tevékenységüket kívánok további sikeres munkát, köszönettel, Ágnes


Tisztelt Cím!
Volt az eMag-tól két rendelésem, de mindkettőnél kértem visszaküldést, az egyiknél azért, mert nem voltam megelégedve a termékkel (a magyar leírásból kihagytak pár lényeges dolgot...), a másikat pedig gyorsabban és olcsóbban be tudtam szerezni máshonnan.
1. Az első termék visszaküldési kérelmét 2023.12.22-én rögzítették. Megkaptam az e-mailt, hogy melyik easy boxba vigyem a becsomagolt terméket, ahonnan majd elszállítják. Leadtam a terméket a megjelölt helyen, és kértem a kifizetett összeg visszatérítését. Ma ellenőriztem a visszaküldési kérelmeimet, és az szerepel ott, hogy:
Szó nélkül törölték a kérelmemet, úgy, hogy a termék már nincs is nálam, mivel leadtam a visszaküldés miatt az általuk megadott easy boxba! Pénzt azóta se láttam!
2. A második terméket 2023.12.21-én rendeltem, és még aznap rá is mentem a rendelés törlésére. Ezután csak annyit láttam, hogy " Elküldtük a törlési kérelmet a(z) Tomasz Boksa részére. A státuszt frissítjük, amint választ kaptunk a cégtől." Ezután semmilyen visszajelzést nem kaptam, hanem 2023.12.28-án közölték, hogy átvehető a csomag az easyboxban, holott 1 hete kértem a rendelés törlését! Átvettem a terméket és még aznap rögzítettem a visszaküldési kérelmet. Konkrétan egyik easy box dobozból átraktam a csomagot. Rögzítették a visszaküldési kérelmemet, de azóta szintén semmi visszajelzés, vagy pénzvisszafizetés.
Kb. 26.000 forinttal lógnak, és sehogy se tudom elérni őket! Kérem segítsenek, hogy visszakaphassam a pénzemet.
Köszönettel, Patrik

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
Szeretnék panaszt tenni az emag ellen.
November 23-án rendeltem egy grillsütőt, amit azonnali utalással ki is fizettem. 2 nap múlva kaptam egy e-mailt, hogy a futár késésben van, de legkésőbb 3 napon belül megérkezik az áru. Két hét után megpróbáltam felvenni velük a kapcsolatot, de semmilyen telefonos ügyfélszolgálat nincs. Van egy online ügyintéző, a Dia, ami kritikán aluli, egyfolytában kidobálja az embert. Ha néha sikerült a cseten egy élő emberrel beszélni, mindig azt ígérték, hogy másnap kapok infót. Semmi sem történt.
Egy hónap múlva megelégeltem és december 20-án töröltem a rendelésemet. Elvileg 3 - 5 munkanap a visszautalás. A mai napig semmit nem kaptam. Se pénz, se grillsütő. Írtam e-mailt nekik, többször is, egyikre sem kaptam választ. Szeretném visszakapni a pénzt, ha már sütőt nem kaptam. Köszönöm szépen,
Üdvözlettel, Tímea

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Munkatársak!
December 15-én rendeltem emagrol két darab ezüst charmot. Előre kifizettem. Csomagot azóta sem kaptam, e-mailre nem reagálnak.
A csomagnak örülnék a legjobban, mert ajándékba szántam. De ha az nincs meg, természetesen szeretném az árát visszakapni.
Előre is köszönöm a választ! Bianka

T. Cím!
Tárgyi ügyben szeretném a segítségüket kérni és panaszt is tenni.
Az Emag weboldalán írtam reklamációs levelet, amire semmi választ nem kaptam. Kérem, tájékoztassanak milyen lehetőségeim vannak ha szeretném vagy a terméket vagy a pénzem megkapni.
Köszönettel: József

Kedves Uram,
Köszönöm a szíves közbenjárást, visszautalták a pénzt. Üdvözlettel: József (Január 29.)

Kedves Hölgyem/Uram!
Október végén rendeltem egy fürdőszoba szekrényt az emagtól, 3 hét késéssel ugyan, de novemberben megkaptam. Azonban darabokra törve érkezett. Az emag készséges volt, futárt küldött, visszavette, és december 1-gyel elindította a csere termék kiszállítását. December 12-13 volt a tervezett szállítási időpont, azóta is hitegetnek sajnos, és még mindig nincs meg, a már előre kifizetett termékem. Gondolkoztam az újra rendelésen, de már jelentősen drágább lett sajnos az ára, én pedig ezt már kifizettem, szükségem van rá. Szeretnék az emag ellen panasszal élni, megköszönöm ha segítenek nekem, hogy mi lenne a következő lépés.
Köszönettel: Fanny

Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség!
2023 november 24-én
rendeltem az EMAG-ról egy terméket (philips airfryer) 32.990 Ft értékben.
A terméket online bankkártyával fizettem. 2023 november 30-ra ígérték a szállítást, azóta nem kaptam meg a terméket! Többször is próbáltam felvenni a kapcsolatot a céggel e-mailben és chaten keresztül de az e-mailekre nem válaszoltak,a chaten a munkatársak pedig érdemben nem tudtak segíteni. Jeleztem, hogy visszaszeretném kapni a pénzem és a terméket egyáltalán nem szeretném már de senki nem segít!
Ezúton is kérném Önöket, hogy segítsenek abban, hogy visszakapjam a termék árát! Mellékelten csatolom az információkat, számlát a fizetésről. Vásárlás módja: Online bankkártyás fizetés. Előre is köszönök minden segítséget!
Üdvözlettel: Ágnes

Kedves Balázs!
A mai napon visszautalták a pénzem! Nagyon köszönöm a segítséget!!! Többet biztos nem rendelek tőlük.
Minden jót kívánok! Ágnes (január 11.)

Tisztelt Selmeczi Balázs,
először is köszönöm a bejegyzését a Facebook-on, az eMAG károsultak csoportjában.
Másodszor azért keresem, hogy segítséget kérjek, hogy mit tehetek még az ügyem érdekében.
A történetem ez:
2023 november 6-án rendeltem az eMAG-ról két darab okosgyűrűt utánvételes fizetési móddal, Easybox automatába való szállítással. Nem figyeltem, hogy ki a kiszállító. Már a kiszállítási időpontoknál voltak csúsztatások, chaten kerestem fel az eMAG ügyfélszolgálatát és hitegettek, hogy még két nap és megkapom a terméket. Végül november 13-án meg is érkezett a csomag, bankkártyával fizettem és át is vettem a csomagot.
Azonban a méret nem volt az egyik esetében megfelelő. De ez volt a kisebbik gond. Ugyanis az útmutatásokat követve (bár magyar nyelvű nem volt) próbáltuk regisztrálni a termékeket a gyártó oldalán, azonban nem sikerült, egyszerűen nem fogadta el a rendszerük az e-mail cím, jelszó kombinációt, sem a csomagolásokon levő termékkódokat. Magyarán, a termékek használhatatlanok voltak. Utánaolvastam az eMAG oldalon, hogyan kell termékvisszaküldést, elállást indítani, lebonyolítani. Ekkor olvastam, hogy egy romániai címre kell visszaküldeni, ráadásul két, külön visszaküldést és csomagot kellett generálnom a két gyűrű miatt. November 15-én reggel el is küldtem a két csomagot. Levelet küldtem a romániai forgalmazónak, benne az elállási nyilatkozattal.
Az összeg, amit fizettem a gyűrűkért 46.600 Ft volt. A számla, amit kaptam, román nyelvű volt és euróban volt rajta a két termék ára. Azóta sem érkezett meg a számlámra a visszatérítés.
Amiket tettem:
Elállási nyilatkozat megküldése, többszöri levélküldés a román forgalmazónak.
Adataim megadása a banki visszautalás teljesítéséhez az eMAG számára.
Az eMAG keresése a webshop chat-jén keresztül többször, jegyzőkönyv felvétele az ügyintézőjük által, e-mailek küldése, Facebook-os hivatalos oldalukon üzenetek küldése. Sajnos a chat-es megkeresések során csak hitegetéseket kaptam: először azt mondták, a 14-ik napon fogom megkapni a pénzt, utána a szállítócégre mutogattak, volt, hogy közölték, bevizsgálják a termékeket, azután kapom meg a pénzem (közöltem, hogy indoklás nélkül elállhatok a vásárlástól 14 napon belül, minek azt megvizsgálni), aztán pedig a romániai partnert nem tudják elérni (már hetek óta).
Panasztétel a visszatérítés kérésére a Fogyasztóvédelemnél, illetve az Európai Fogyasztói Központban. Ez utóbbinál közölte az ügyintéző, hogy szabadságolások miatt január 8 után fognak tovább foglalkozni a panaszommal és az eljárás eltarthat 3-5 hónapig is. Tisztelt Selmeczi Balázs, hogyan tovább, milyen dokumentumokat küldjek? Most már tanácstalan vagyok. Néhány Facebook-os hozzászólás szerint indítsak a bankomnál chargeback eljárást.
Köszönettel: Éva

Tisztelt fogyasztovedelem.hu!
Szeretném a segítségüket kérni.
2023.12.11-én rendeltem egy biciklit az emagon ami karácsonyi ajándék lett volna a fiamnak. Csak előre fizetéssel engedte a rendszer, és mivel korábban már vásároltam itt, nem gondoltam, hogy baj lenne így elutaltam a 81.779 Ft-ot . December 15-ig minden rendben zajlott a csomagom megérkezett
Romániából Budapestre azonban innentől indult a feketeleves. A csomagom státusza nem változott, december 19-én kezdtem hívogatni a Sameday nevű futárszolgálatot akiknél a csomagom van, azonban egésznap elérhetetlenek voltak, másnap 20-an szinten egész napos hívogatások és e-mailek (amire a mai napig nem válaszoltak) után sikerült délután elérnem az ügyfélszolgálatot. Az ugyfelszolgalat próbált megnyugtatni, hogy meg 23-an is dolgoznak. Később kiderült, hogy ez fals információ volt, a csomagomat nem kézbesítettek. Eltelt a karácsony, két ünnep között ismét próbálkozások Diával az emag online asszisztensével próbálok dűlore jutni, kollegákat hol kapcsol hol nem. Mindegyik mást mond, elnézést kér, küldik, sürgetik stb.
A csomag továbbra sem érkezik meg. Itt az új év. 2024.01.02-an csodával határos módon elértem telefonon a Sameday-t, ahol hidegzuhanyként ér az információ: a csomagomat ne várjam, mivel már 10 napja nem módosul a státusza - ez bizony elveszett. Elveszett? Hogyan? A raktárból? Hát elnézést kérnék, nem tudjak, továbbítják kárpótlási osztályra, de beszeljek az emaggal, a pénz visszatérítésről.
Üldözöm újra az emag-ot. Hozzájuk nem érkezett be információ, hogy eltűnt a csomagom, így nem tudjak elindítani a pénz visszafizetését. Itt vagyunk ma 2024.01.04-én, és kérném Önöket, hogy intézkedjenek ez ügyben, hogy ha mar a biciklit nem, de ezt a nem kevés összeget visszakapjam. Csatolmányként elküldöm a csomag adatait. A pénzt szeretném visszakapni és nem a terméket, főleg, hogy mivel karácsonyra vettem volna, így már nem is aktuális.
Köszönettel; Ildikó

Tisztelt Érdekvédő Szervezet!
Azért írok Önnek, mert már nem tudok mást tenni.
2023.dec.1-én rendeltünk 4 db tárgyaló széket az emag-on. Átutalással kifizettem 242.260 Ft-ot. Utána jött egy értesítés, hogy nem tudják teljesíteni a megrendelést, ezért törölték. Most 2024.01.04-e van, a pénzt még nem kaptam vissza. Kb. 10 alkalommal próbáltam elérni őket, rengeteg csatornán keresztül írtam. Automatikus válaszok jönnek, de semmi sem történik. Telefonon elérhetetlen a társaság. Attól tartok, hogy a pénzt már nem kapom vissza. Kérném szépen a segítségüket a helyzet megoldásában. Természetesen minden bizonylat rendelkezésre áll, csatoltam.
Üdvözlettel, RM

Tisztelt Fva!
Az én történetem december elején kezdődött, egy kék színű gyerek tabletet rendeltem. Kis késéssel de megkaptam a csomagot viszont a tablet rózsaszín volt. Mit sem sejtve vissza küldtem és rendeltem egy másikat ugyanis a chat robot is erre biztatott . A másik tablet megérkezett rendben viszont a visszaküldött termékről semmi hír. A visszaküldés menete: December 7.-n rendeltem a visszaküldést, 11.-n elvitte a futár
December 14 óta azt írja a nyomkövető hogy úton van a központi raktár felé a csomagom de lassan 1 hónapja nem ért oda . Sem a sameday sem az eMag nem írt érdemi segítséget csak automata üzenetek jönnek. A tablet értéke 28.078 Ft. Csatoltan küldök képet a levelezésről. Január eleje van.
Előre is köszönöm a segítséget. Kitti

Kedves Segítők!
Hadd kívánjak mindnyájuknak sikerekben gazdag, Boldog Új Esztendőt!
Az eMag csomagot hiányosan, sérülten, hevenyészve leragasztva kaptam kézhez, ezt az átvétel napján jeleztem. Akkor a hiányzó termékek újraküldését ígérték! (A sérült termék helyett ugyanakkor jóváírást kaptam.)
November 17-i levelükben azt jelezték, hogy a hiányzó termékek utánküldését partnerük nov. 27.-re ígéri. Érdeklődésemre, hogy mikorra várható a beígért pótlás, azt az otromba és modortalan választ kaptam, hogy hazudok!
Nyilvánvalóan a nem megfelelően elkészített csomagolás a szállítás során kinyílt, a termékek kiestek, amit a szállító ragasztószalaggal ímmel-ámmal leragasztott. Amikor a csomag automatából kivettem a dobozt, a termékek ide-oda gurultak a dobozban. Csak otthon, felbontás után vált világossá, miért nem töltik ki a csomagolást a termékek: két flakon hiányzott! Segítségüket előre is megköszönve,
Üdvözlettel, Gábor

Tisztelt Fogyasztóvédő,
Szeretném a segítségüket kérni, ugyanis rendeltem az emag-ról egy műfenyőt, ami sérülten és hiányosan érkezett. November 26.-án indítottam egy visszaküldési kérelmet, viszont azóta sem érkezett meg a futár a termékért. Többször is felvettem velük a kapcsolatot, kétszer indítottak is új kérelmet, mindhiába. Azóta sem történt semmi. Mellékelek pár képet a termék számáról. Előre is köszönöm a segítséget.
Tisztelettel, Zoltán

Tisztelt Uram,
Hétfőn elszállították a műfenyőt. Most már csak a pénz visszautalása van hátra. Remélem azon sem ülnek hónapokat. Köszönöm az eddigi segítséget.
Tisztelettel, Zoltán (január 24.)

Tisztelt Uram,
Visszautalták a pénzt. Köszönöm szépen a segítséget. További szép napot!
Tisztelettel, Zoltán (február 1.)

Üdvözlöm !
December 12.
Én rendeltem egy csomagot az easy-shop tol. Emagon keresztül . Sameday futárszolgálattal. Januárban még nincs hír a csomagról , nem tudom elérni se az eMAGot , se a samedayt. Ma 26 perc várakozás után bontották a vonalat. Előre fizettem a csomagért mert nem volt más opció . És szükségem lett volna rá. Azóta nem tudok semmit róla. A pénzt sem tudom vissza kérni amíg nem küldöm vissza a terméket.
Köszönettel István

Tisztelt Civil szervezet!
Szeretném a segítségüket kérni az EMAG nevű online áruházzal kapcsolatos problémám megoldásában. 2023 november 17-én rendeltem meg egy Mark Adler Guardian 3.0 biztonsági ajtót, melynek állítható mérete 75 cm - 110 cm, dupla zárrendszerrel rendelkezik, és fehér színű. A rendelést 29.443 Ft összegben utalással kifizettem, azonban azóta semmilyen módon nem kaptam meg a terméket. Az EMAG weboldalán a rendelés státusza "teljesítve" állapotban van, de a termék mégsem érkezett meg hozzám. Emellett az EMAG-nak nincs olyan ügyfélszolgálata, ahol élő személyhez lehetne fordulni, csupán egy chatbot áll rendelkezésre, ami nem működik megfelelően. Fontos megjegyzés: A terméket a KESNUP ONLINE MAG S.R.L. forgalmazza.
Ezúton szeretném kifejezni elégedetlenségemet a helyzet miatt, és kérni a segítségüket az ügy rendezésében. Az elérhetetlenség és a hiányzó termék miatt szeretném, ha az EMAG haladéktalanul küldené meg a rendelt terméket, vagy alternatívaként, az összeget utalnák vissza a bankszámlámra. Várva válaszukat és segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel, Noémi

Tisztelt fogyasztóvédelem.
Decemberben megrendelt és karácsony előttre visszaigazolt csomagom nem érkezett meg (airfryer). Többször próbálkoztam sameday-jel beszélni, egyszer sikerült is és az alábbi levelet küldték. Futárt felhívtam, ő nem is dolgozott és semmiről sem tudott... Az emag nem tud felvilágosítást adni. Több panaszom is bent van már mindkét cégnél. Senki nem segít. Kérem segítségét, mert nagyon dühös vagyok!
Köszönöm Dóra

Tisztelt Fogyasztóvédők!
Továbbítottam Önöknek egy karácsony előtti rendelésem visszaigazolását.
Sajnos, a termék egyáltalán nem érkezett meg, és többszöri írásbeli megkeresésemre sem válaszolt az Emag. A chat Diájuk is azt válaszolja, hogy a kollégák majd keresnek. Dec. 22-e óta hiába próbálok velük kapcsolatot teremteni, semmi eredménye. Mit tudok tenni, hogy egyáltalán válaszra méltassanak? Azon már túltettem magam, hogy nem érkezett meg időre a rendelésem, holott ki van fizetve. Köszönettel kérem segítségüket az ügyben!
Üdvözlettel, Éva

Kedves Balázs,
Köszönöm szépen közbenjárását, a termék ma megérkezett. Boldog új évet kívánok,
Üdvözlettel: Éva

 

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Munkatárs!
Azért keresem most Önöket, mert vásároltam novemberben az Emag-on keresztül két darab Huawei P30-as mobil telefont.
Az egyikkel nem lehetséges érintetéses fizetést végrehajtani, mert nem működik rajta az NFC modul, de nem foglalkoztam volna alapvetően ezzel a gonddal, mert a férjem nem használja ezt a funkciót, így ezt a készüléket átadtam volna neki. A másik készülék tökéletesen funkcionált 1 hétig. Az első bekapcsolástól számított egy hétig. Után többé nem lehetett bekapcsolni.
Mivel egy hét alatt minden adatom fel került a telefonra, banki adatok is, így egy huawei szervizbe küldtem a készüléket, mert attól tartottam,hogy ha visszakerül az Emag által képviselt céghez, ott valaki a telefont felélesztve, hozzáférne a banki adatainkhoz. A szerviz a készüléket megvizsgálta és közölte, hogy a telefon alaplapja, már kétszer volt javítva, a telefonban található igazoló matricák alapján. A telefon alaplapját már csak cserélni lehetne, ami 70.000 Ft-ba kerül.
Miután szembesültem vele, hogy egy hibás, használt valamint teljesen használhatatlan készülékkel rendelkezem, írtam az Emag-nak, hogy szeretnék élni valamilyen lehetőséggel, garancia, visszavétel, vagy simán térítsék meg a javítást...Az automata üzeneten kívül semmilyen választ nem kaptam. A telefonokat 2023. november 17.-én rendeltem meg, és november 21.-én érkezett meg hozzám. Az alaplap bevizsgálása a SmartClinic által 2023. december 12.-én történt. Az Emagnak és az Emag által képviselt cégnek, aki eladta az Emagon keresztül a készüléket 2023. december 18.-án írtam meg a panaszaimat a készülékekkel kapcsolatban, amire egyik cég sem válaszolt hetek óta, a mai napig sem! Mit tehetek, hogy legalább a telefon vagy telefonok javítását kifizesse a cég?
Bár lehet a legjobb lenne, ha visszavennék mindkettőt és visszaadnák a pénzt! Várom válaszukat!
Tisztelettel: Nikoletta

Tisztel Cím,
2023.11.29-én
rendeltem meg és fizettem ki egy vízforralót az EMAG webáruházban, amit a mai napig nem szállítottak ki. Telefonos elérhetőség és levelezési elérhetőség nincs megadva, így nem lehet elérni őket közvetlenül és egy automata ügyintézőnek lehet írni (chatbot)erre viszont nem válaszolnak. A csomag nyomkövetésénél az áll, hogy az EMAG elküldte a futárszolgálatnak, a futárszolgálat oldalán pedig az áll, hogy csomagot még nem vették fel. Mivel az EMAG elérhetetlen, még a pénzemet sem tudom visszakérni. Várom válaszukat,
Köszönettel, Ildikó

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Bejelentést szeretnék tenni a csatolt számlán szereplő internetes vásárlással (2023-10-13) kapcsolatban! A számlán szereplő 2 termék közül az egyik meghibásodott, melyre küldött a cég csereterméket de azt nem tudtam átvenni így a futár visszavitte a szállítónak. Így nálam csak a hibás termék van. Az EMAG ügyfélszolgálatával felvettem a kapcsolatot és 2023.12.01-én jeleztem, hogy a termék árának visszatérítését kérem! Azóta hetente érdeklődöm az EMAG ügyfélszolgálatán, hogy hol tart az ügy. Ezekről az egyeztetésekről csatolom a lementett változatot, melyben elismerik, hogy a pénz visszajár nekem, de a partner cégükkel még mindig egyeztetés alatt állnak ez ügyben. Másrészről látható az egyeztetések során sokszor teljesen hülyének nézik az embert és próbálják félrevezetni! A tegnapi, 2024.01.02-án, nap folyamán is ugyanezt az információt kaptam. Lassan több mint 1 hónapja várom vissza termék árát és még mindig nem kapok pontos tájékoztatást az EMAG-tól. Kérném a segítségüket, hogy visszakapjam a pénzem!
Köszönöm Ágnes

Tisztelt Alapítvány!
Tudomásom szerint maguk is értesültek már arról, hogy az EMAG nevű internetes bolthálózat magyar vásárlókat károsított meg az ünnepek ideje alatt.
Úgy informálódtam, hogy egy károsult maguknak írt levelet, így megoldódott a céggel felmerült problémája.
Ezen felbátorodva, és reménnyel tele írom maguknak ezt a levet! Az én esetemben a kár összege nem túl nagy, csupán 7 390 Ft, viszont az ünnepi ajándék hiánya elég bosszantó hangulatot hagyott bennem a cég felé!
Az eset a következő:
2023 December 12-én adtam le rendelést az EMAG oldalán egy termékre, amiért interneten keresztül, előre fizettem, MasterCard bankkártyám számának, CVC kódjának,és lejárati idejének megadásával!
A banki alkalmazás, és az EMAG szerint is a fizetés sikeres volt! Ezt követően automatikus e-mailben értesített az EMAG, hogy a kiszállítást hamarosan megkezdik! A terméket egy lakóhelyemen található, EasyBox nevezetű, EMAG által használatos csomagautomatából szerettem volna átvenni. Pár nappal később, SMS-ben értesítettek, hogy csomagom letétbe került az említett automatában. Általában az automaták őrzési ideje 5 munkanap, ám az én esetemben összesen 7 - 8 óra állt rendelkezésemre átvenni a csomagot. Ezt nem tudtam megvalósítani, mivel aznap elutaztam, és másnap értem haza.
Az EMAG Dia nevezetű online asszisztensén keresztül jeleztem, hogy át tudom venni a csomagot másnap. Hazatértem után , megkíséreltem átvenni a csomagot az automatából, azon reménykedve, hogy a kevés idő lejártával ugyan, de csomagom esetleg még az automatában lehet. Nem jártam sikerrel, az automata nem ismerte fel az SMS-ben kapott nyitókódot, így még mindig nem kaptam meg az előre kifizetett terméket! Ez után, informálódtam arról, hogy sok vásárlót átvertek, nem azt kapták amit kértek, nem kaptak semmit stb...
Ezen fellendülve, email levelezésben, és az EMAG messenger oldalán jeleztem, hogy rendelésemet vissza mondom, visszatérítést kérek a cégtől, elállnék a terméktől.
A válaszuk az volt, hogy én egy partnercégük által forgalmazott terméket rendeltem, így vegyem fel a kapcsolatot a partnercéggel, és majd ők intézik a visszatérítést, sztornózást. Erre válaszolva, közöltem, én az EMAG oldalán rendeltem, az EMAG oldalán fizettem, az EMAG csomag automatájából vettem volna át a csomagot, nem a partnercégén. További megkeresésemre nem válaszolnak, a visszatérítés nem érkezett meg, az igényléstől számított 6 munkanap elteltével sem. Az internetes számla, Kollár Gábor egyéni vállalkozót említi eladóként. A számla 6 700 Ft bruttó végösszeget állapít meg, míg én 7 390 Ft értéket fizettem.
Kérném önöket, hogy ha lehetséges, segítsenek visszakapnom a visszatérítést.
Mély tisztelettel és köszönettel, Benjámin

Tisztelt Hölgyek és Urak!
Panaszt szeretnék tenni egy interneten rendelt termék ügyében. 2023. November 17.-én rendeltem egy terméket az Emag webáruházban, ami a mai napig (2024. január!!!) nem érkezett meg. Megrendeléskor bankkártyával kifizettem. Többször felkerestem az Emagot, de érdemi segítséget nem kaptam. Folyamatosan a türelmemet kérik, mert a futárszolgálat csúszásban van. A Sameday futárszolgálatot is felkerestem, de segítséget nem kaptam! Kérném az önök segítségét!
Köszönöm. Üdv.: Krisztián

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
A rendelésem kiszállítását mára törölte az Emag a Sameday futárszolgálatnál! A csomag még mindig nem érkezett meg! A pénzem sem!
Üdv.: Krisztián

Tisztelt Hölgyeim és Uraim,
2023 november 23-án
rendelést adtam fel az emag.hu weboldalon, 3-szor 3 csomag gyerekjátékra, 50.828 Ft értékben. A rendelésemet visszaigazoló emailt csatolom ehhez a levélhez. A rendelésemet hitelkártyával sajnos előre ki is fizettem, mivel minden terméknél az szerepelt, hogy raktáron vannak és december 5-ig kiszállításra kerülnek. Karácsonyi ajándékok lettek volna az unokáimnak...
December 4-én kaptam egy e-mailt, hogy a rendelésemet hamarosan átadják a futárszolgálatnak, ami majd jelentkezik nálam. Ez a mai napig nem történt meg. Ezt az email és a partnercég által kiállított számlát is csatolom ehhez a levélhez. December 19 délelőtt még az emag oldalon is az szerepelt, hogy a csomag nem lett átadva a futárszolgálatnak. Majd december 19 este egyszer csak odaírták (gondolom a 4 panaszlevelemnek hála), hogy aznap 20:49-kor kiszállították a csomagot, ami hatalmas hazugság. Azóta többször kértem az emagtól, hogy adják meg legyenek szívesek a csomagszámot és a futárszolgálat nevét, ezekre az üzeneteimre sem kaptam semmiféle választ. A mai napon sikerült kapcsolatba lépnem az Ügyfélszolgálattal (ami kész csoda), ennek a beszélgetésnek a másolatát is csatolom ehhez a levélhez. Ők sem tudtak nekem se csomagszámot adni, se a futárcéget megnevezni. Másfél hónapja várok a termékekre, most már inkább szeretném visszakapni a pénzemet. Próbáltam már törölni is a rendelést, de az sem sikerült. Remélem Önök tudnak nekem segíteni, már végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz.
Üdvözlettel: Gyula

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Az emag oldalán rendeltem a terméket és nekik is lett utalva a pénz amit a csatolmányban is láthatnak. Az hogy az emagnak milyen plusz cégekkel van összeköttetésben ahhoz nekem mi közöm, miközben az emaggal intéztem mindent, velük volt szerződésem.
Most miért nem az emag intézi és vállal felelősséget a fent nevezett cégért és miért nekem kell intézkednem helyettük egy idegen, elérhetetlen, külföldi céggel ha a pénz az emagnak lett átutalva. Ha az emagon keresztül történt minden akkor az emag intézze és vállalja a felelősséget. Én hogy tudok az idegen cégnél erre hivatkozni ha az emag kapta meg a pénzt? Ez felháborító, hogy az emag így jár el a vevőkkel.
Üdvözlettel: Kristóf

Tisztelt Fogyasztóvédő!
A Black Friday alkalmával rendeltem az EMAG online felületéről több háztartáshoz szükséges terméket. A rendelést 2023. november 17-én adtam le. Minden terméket átvevő pontra kértem (postahivatal). A rendelés viszonylag hamar megérkezett (11.28), amit másnap át is vettem. A rendelésből egy csomaggal szállítottak ki, és azóta sem kaptam meg a hiányzó 2 csomagot. Rengetegszer beszéltem online ügyintézővel ezzel kapcsolatban, de senki nem tud olyan érdemleges információt adni ami előrébb vinné az ügyet. Az ügyintézők csak türelemre intenek, de már 2 hónap eltelt, és még mindig semmi hír. Nem tájékoztatnak semmiről, hogy miként halad a kivizsgálás. Panasztételt tettem külön a felületükön is, amire egy automatikus választ kaptam, de nem keresett meg senki. Borzalmasan lassan halad a kivizsgálás! 8.990 Ft-ot fizettem ki erre a termékre, úgy, hogy csak egy csomaggal vettem át a 3 csomag helyett. Ott vagyok, hogy ugyanúgy meg kell vennem az üzletben a terméket, mert függőben van az ügy. A mai napon (2024.01.02) ismételten felvettem a kapcsolatot velük, jelenleg még mindig képekre várnak, hogy a termék valóban kiadásra került-e. Kérem a segítségüket ezzel kapcsolatban!
Tisztelettel, Alexandra

 

December 24 – 31. között beérkezett panaszlevelek

Üdv!
2023.11.17-én rendeltem az emag-ról 3 terméket, előre fizetéssel. Ebből 2 megérkezett, a harmadik még mindig "A csomag úton van az átvételi pont felé" státuszban van 2023.11.30. óta. (Ma december 30-a van.)
Az Emag-ot semmilyen formában nem lehetett elérni, telefonos megkeresésre délután 3-kor azt mondja az automata, hogy reggel 8és este 8 között próbáljam.
A Sameday oldalán az szerepel hogy 2023.12.02 óta úton van a csomagpont felé. A Sameday futárszolgálat szintén elérhetetlen, a nekik írt levelemre nem válaszoltak.
Az emag-nak szintén írtam panaszlevelet, reakció semmi. Az Emag Magyarország FB oldalát végül messengeren tudtam csak elérni ahol 2023.12.20-án azt válaszolták hogy a termék sérült és visszatérítik az árát. Ez azóta se történt meg, de erről semmilyen egyéb tájékoztatást nem adtak.
Az Emag oldalán a rendelést visszamondani, visszaküldeni a terméket nincs módom! Nincs ilyen opció, nincs ilyen link v. gomb a honlapon. Telefonon és mindenhol elérhetetlenek.
Üdv, Attila

Tisztelt Fogyasztóvédők!
Dec. 08-án rendeltem egy fürdőköntöst az emagon keresztül a STAR FASHION ADIMAR S.R.L forgalmazásában. Dec.14-én át is vettük az easybox tiszavasvárii csomagpontján. De kiderült, hogy a köntös lyukas. Reklamáltam. Automatikus levél az emag részéről, melyben jelezték, hogy a válaszlevélben küldhetek fotót, csatolt fájlt.
Küldtem két fényképet a hibás termékről. Nem reagáltak. Megpróbáltam visszaküldeni, hiszen lyukas terméket csak nem tartok meg. Nem azért fizettem. Visszaküldés nem sikerült. Az adataim korrektül megjelentek, de tovább lépéskor érvénytelen telefonszámot jelez ki és nincs tovább. Megpróbáltam frissíteni, a telefonomra megkaptam a hat számjegyű hitelesítési kódot, tehát a telefonszámom érvényes. Újra vissza a visszaküldéshez, "Érvénytelen telefonszám".
A Dia-val, való csetelés után végre kapcsol egy csetelő ügyintézőt, aki elmondja, hogy indítsam újra. Mondtam, hogy ezt már próbáltam, mire lezárta a beszélgetést. Reklamáltam a hibásan működő visszaküldés miatt. Automatikus válasz részükről. Képernyőfotót küldtem a hibás program lépésről. Azóta semmilyen érdemi válasz nem volt. Az, hogy a karácsonyi ajándék elmaradt, azt már nem is mondom.
Mivel telefonon nem tudom őket elérni, e-mailre nem reagálnak, máshová nem tudok fordulni csak Önökhöz, ezért is kérem a segítségüket:
Tisztelettel: Rita

Kedves Uram!
Rendeződött a problémám, az eMAG-tól a kért pénzfisszafizetést is megkaptam. Még egyszer nagyon köszönöm a segítségét!
Több ezer panasz olvasható velük kapcsolatban a Facebookon. Külön csoport alakult meg az "eMAG károsultak csoportja". Természetesen, ha ezt előbb látom, nem rendelek tőlük. Egyébként itt találtam meg, hogy Önökkel így léphetek kapcsolatba.
Üdvözlettel: Rita (január 30.) h2>

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Szeretném a segítségüket kérni. November 18-án rendeltem meg és fizettem ki az Emag-nál egy monitort.
A termék kiszállítását december 1-re ígérték (karácsonyi ajándéknak szántam). Az Emag fiókom szerint a csomag november 30-a óta áll a Sameday Futárszolgálat raktárában. Megkereséseimre sem ők, sem az Emag azóta sem reagál néhány semmitmondó automata üzeneten kívül. Telefonon nem elérhetőek.
Nyugdíjas asszony vagyok, a monitorra hónapok óta gyűjtöttem, hogy az unokámnak örömet szerezzek, ami nem sikerült. Nagyon szépen kérem, segítsenek, hogy vagy megkapjam sürgősen a csomagot, vagy a pénzemet utalják vissza, hogy másikat vehessek.
Köszönettel: Ágnes

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Szeretnék panaszt tenni az EMAG webáruház ellen. December 11.-n rendeltem egy okosóra-tartozékot, amit azóta se kaptam meg és érdemi információt se tudok beszerezni a rendelésemről. Az EMAG Sameday futárszolgálat telefonszáma nem mindig elérhető, van hogy azonnal szétkapcsol a vonal, ha sikerül elérni őket akkor az automata tájékoztat, hogy 13-20. vagyok a várólistán. Várok és amikor sorra kerülök bontják a vonalat.
Az EMAG online helpdesk-n megkérdezték a rendelés számát, majd azt felelték, hogy a rendelésemet rosszul kezelték a raktárban (jelentsen ez bármit) és nem tudja garantálni, hogy idén megérkezik.
Az EMAG Árkád bevásárlóközpontjában található üzletében szintén nem tudtak segíteni, azt felelték, hogy a felelősség nem az övék, hanem a futárszolgálaté és nem tudnak semmit tenni. Tudják, hogy sok panasz érkezett rájuk, de többet nem tudnak tenni az ügy érdekében. A Sameday futárszolgálat oldalán továbbá észrevettem, hogy mindig átírja a dátumot, amikor a termék a raktárba érkezett. Csatoltam erről Önöknek telefonnal készített fotót egy korábbi dátumról és most egy frisset a mai napon készített screenshottal.
Csatlakoztam az EMAG károsultak facebook csoporthoz, ahol megdöbbenve tapasztaltam, hogy rengeteg ember járt pontosan ugyanúgy mint én.
Ezen felül pedig már a médiában is cikkeket írnak az EMAG-ról. Mellékelem Önöknek a rendelésem részleteit és kérem Önöket segítsenek ebben az ügyben, hogy a rendelésemet vagy a teljes összeget (szállítási díjjal együtt) visszakapjam.
Köszönettel, András

Tisztelt Cím!
Azzal a panasszal szeretnék fordulni önökhöz, hogy az emagtól 2023. nov.24.-én rendeltem egy HUION KAMVAS 16 grafikus táblát 105.506 Ft -ért amit a csatolmányban és a linken is láthatnak. Előre ki lett fizetve. Panaszomra kaptam e-mailt az ügyfélszolgálatostól dec.18.-án. Ebből az e-mailből tudtam meg, hogy DHL futárnál november 29 óta nem lett tovább szállítva, nem változott ahogy a csatolmányban is látható, míg az emagos futárkövetőnél már dec.12-vel lezárták miközben az e-mailben dec.18.-án arról tájékoztatnak hogy még a futárszolgálatnál van a csomag. Mit lehet ez ügyben tenni, mert a pénzt nem utalják vissza.
Üdvözlettel: Kristóf

Tisztelt Fogyasztóvédelem
December 14-én rendeltem 2db babát,1db érkezett meg, a másikkal hitegetnek várjak még 1 napot, mert nem válaszol a cég, és ők forgalmazók. Már sok 1 napot vártam,a chaten elérhetetlenek, rendes ugyfelszolgalat nincs
Elálltam a vásárlástól, a futár sem ért ide, hogy elvigye az 1db babát,a pénzemet se kaptam vissza. Karácsonyi ajándék lett volna. Kérem segítsenek 35.221 Ft a károm!
Henrietta

Tisztelt fogyasztóvédelem munkatársa!
Abban kérném a segítségüket, hogy az emagról rendeltem egy autós multimédia lejátszót. Az említett csomagot az emag rendszere szerint kiszállították 2023.12.25 17:21-kor, viszont azt még sem kaptam meg. Előre utalással történt sajna a fizetés. Az emag felé jeleztem a problémát e-mailben, amiről kaptam visszajelzést, hogy megkapták, viszont azóta semmi (2 napja). Több telefonszámukat próbáltam elérni sajna sikertelenül.
Mindegyik velük kapcsolatos futárcéggel felvettem a kapcsolatot sajna csak rendelésszámom van, ami alapján ők nem tudnak utánanézni a küldeménynek.
Erősen az a gyanúm, hogy át lettem verve és megkárosítottak. Mellékletben csatolom számlámat, illetve emagos értesítőmet.
Tisztelettel: Balázs

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Az alàbbi panaszommal fordulok Önökhöz.
2023 november 16.-àn vàsàroltam ABS mosógép feletti tàroló polcot. 5.890.-ft értékben
2023 november 25.-én ki is szàllítottàk lakàsra mivel nem fért be az easy boxba 80 cm hosszú. Kiszàllítàskor rögtön jeleztem futàrnak vigye vissza àrut mert bontott szakadt össze-vissza ragasztott csomagot kaptam.
Nem vette vissza mivel kiütötte PDF ből. Még az nap felvettem kapcsolatot eMAG ügyfélszolgálattal. Küldtek kódot, hogy easy boxba helyeztem el csomagot. Nem akartàk megérteni nem fér a boxba ezért hozta ki a futàr. Többszöri űrlap kitöltés utàn minden alkalommal törölték kérelmemet.
Chaten folytatott min. 6 beszélgetés kapcsàn minden alkalommal igéretet kaptam 2-4 napon belül jön a futàr elviszi az àrut. Ez 2023. november 25 óta folyamatos. Legutolsó igéret december 11-én történt.
2. Rendelésemmel is hasonlóan jàrtam.
Black Friday napon rendeltem tisztítószereket 2023 november 17.-én 19.797.-ft értékben. Easy boxból vettem àt a csomagot.
A mosószerek bele fojva a boxba ez még nem is lett volna gond ha a csomagból nem hiànyzik a Persil mosó kapszula. Ezt is azonnal jeleztem ügyfélszolgálat felé, több alkalommal. Sajnos még le sem reagàltàk nem vettek tudomàst Itt panaszomról. Itt is küldöm megkapott àllapotban a csomagot.
Segítségüket előre köszönöm: Borbàla

Tisztelt Fogyasztóvédők Munkatársai!
December 11--én adtam le a rendelést az Emagnál, ekkor a rendszer írta 19-én vagy 20-án megkapom. A 6 zsák kutyatáp december 18-án a Sameday raktárba érkezett. Ma dec. 21-e , és még mindig a raktárban. Nem veszi fel a központ a telefont.
Írtam emailt, tegnap, tegnapelőtt, ma, is nincs válasz. Facebookon is írtam üzenetet, hiába. A facebookon naponta raknak ki bejegyzést a Sameday dolgozói, de az üzenetet nem olvassák el, és ott sem érkezik válasz, még a bejegyzések alatt lévő hozzászólásokra sem.
Egy kérdés:
Hogy működhet ilyen futárszolgálat, miért nem tiltják el az ilyen embereket az ilyen munkától? Az ilyen futárszolgálat hogy működhet?
Elnézést a hosszú írásért és zavarásért, de èn nem tűrök tovább, nem akarom elveszíteni a 6 zsák kutyatápot, és a belefektetett pénzt!
Tisztelettel: Judit

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Ma délután megérkezett a 6 zsák kutyatáp.
Már a futár tudta nagyon várom, mikor hívott, mondta:
- Viszem a tápot, 2perc.
Az Emagtól kapott mindenki 4000 Ft-os utalványt kártérítésként, azután amikor nekik is megírtam, ilyenek nem is dolgozhatnának Sameday raktárba, válaszolni sem hajlandók, máshol késedelmi díjat kell fizetni, ha valaki nem fizet időben.
Tisztelettel: Judit (XII. 27.)

Tisztelt fogyasztóvédelem!
Az emag webáruháztól rendeltem csomagot 2023. november 27-én csomag automatába szállítással, a fizetést online bankkártyával teljesítettem.
A rendelés több tételből állt (autókarbantartási szerszámok és horgász etetőanyagok, csalik). A rendelés teljesítését 2023. december 1-re ígérték. Az autókarbantartási eszközök rendben megérkeztek, de a horgászfelszerelések nem. Türelmesen vártam, betudtam ezt az ünnepeket megelőző megnövekedett forgalomnak. Majd körülbelül 2 hét várakozást követően megpróbáltam felvenni velük a kapcsolatot, amely nem vezetett eredményre. Telefonos elérhetőségük nincs, e-mailekre nem reagálnak, online "mesterséges intelligenciával" lehet beszélni, amely nem tud semmiben segíteni. Nagy nehézségek árán sikerült őket üzenetben elérnem, de ott sem akartak érdemben segíteni, lerázást kaptam, hogy vegyem fel a kapcsolatot a kiszállítójukkal (sameday) és hogy különben sem ők forgalmazzák a termékeket. Samday sem reagál hetek óta az üzenetemre, telefonjukat kikapcsolták.
1 hónap elteltével, ma megváltozott az emag weboldalán a rendelésem státusza "törölt rendeléssé". Erről sem kaptam semmilyen emailt vagy bármilyen tájékoztatást. A rendelt termékek jelenleg is elérhetőek az oldalon (de a rendelésemkori árnál drágábban). Így evidens, hogy 1 hónap várakozás után a rendelt termékeket szeretném megkapni, méghozzá az általam megrendelt áron, nem pedig pénzvisszafizetést.
Mellékelten csatolok pár képet a rendelésről és a számlát.
Segítségüket előre is köszönöm! Gábor

Tisztelt Uram!

A panaszt nyilvántartásba vettük, a panaszost, a cégünk részére megküldött megkeresésére reagálva tájékoztattuk a küldemények visszaküldésének okairól.
A rendelés két csomag formájában, csomagösszetartással került feladásra, mely értelmében a küldemények kizárólag egyszerre kézbesíthetők. A szállítási folyamat során a két küldemény útja szétvált egymástól, eltérő időpontokban érkeztek meg a szállításért felelős raktárba. Sajnos az egyik rendeléshez tartozó küldemény szállítási folyamata, az érkeztetést követően megszakadt, az indított kerestetési vizsgálat pedig későn hozott eredményt. Az eltelt idő okán a küldemények végül visszaküldésre kerültek a feladó részére.
A kései válaszadás okán szíves elnézését kérjük..
Megkeresését köszönjük! Sameday ügyfélszolgálat (Január 24)

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
1,5 hónapja (2023.11.13) rendeltem emagról egy otthoni kis mászókát, amit a mai napig nem kaptam meg, pedig várható szállítási időnek 2 nap múlvát (2023.11.15) adták meg. Sajnos előre fizettem, így most próbálom visszaszerezni a pénzem.
A várható szállítási idő után 1 héttel sikerült is feladniuk a csomagot a sameday futárszolgálattal, ami viszont egy idő után csak a raktáraik között keringett a kapott nyomkövető kód szerint.
Felvettem az emaggal a kapcsolatot, ahol tájékoztattak, hogy valószínű másnap megérkezik a termék, mert úgy látják, hogy már a raktárban van.
Mivel több napig nem történt semmi, így felvettem a sameday ügyfélszolgálatával is a kapcsolatot, ahol tájékoztattak (2023.12.06-án), hogy egy adminisztrációs hiba miatt keringett a raktárak között a csomagom, amit javítottak a bejelentésemet követően és 1-3 munkanapon belül megkapom a terméket. Sajnos azóta is egy helyben áll a csomagom.
Újra felvettem velük a kapcsolatot telefonon, amikor is mondták, hogy valószínűleg elvesztették a csomagot, mert leeshetett a csomagszáma, de megkeresik. Azóta nem tudom elérni a futárszolgálatot, mert általában ki se csöng, vagy ha sikerül felvenniük akkor is 20-an várakoznak a telefonos ügyfélszolgálaton. Kétszer ki is vártam a sort, de mindkétszer kb. 25 perc után mikor én következtem volna bontották a vonalat (ahogy később olvastam a véleményeket, ez a 25 perc után kapcsolat bontás nem egyedi eset). Email-ekre pedig azóta se válaszolnak.
Azóta ismét felvettem az emaggal a kapcsolatot, hogy visszakérjem a pénzt, mivel karácsonyi ajándék lett volna, így már nem szeretném megkapni a terméket. Azt mondták, hogy felveszik a sameday-el a kapcsolatot és visszajeleznek. Azóta is eltelt 1,5 hét. Újból felvettem velük a kapcsolatot, amikor is tájékoztattak, hogy valóban írtak a sameday-nek, de még nem válaszoltak, úgyhogy várjak még. Mivel nem szeretnék hónapokat várni és a továbbiakban is néhány naponta levelezni/beszélni velük, hogy talán egyszer visszakapjam a pénzem, így szeretném a segítségüket kérni.Mellékelten küldöm a levelezést és a megrendelési információkat. Segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Bonifác

Tisztelt Uram!
Köszönöm a tájékoztatást és a segítséget! Nekem is válaszoltak egy hosszabb levélben a Sameday-től. Szerencsére az emag-tól visszakaptam a pénzt, így sikerült lezárni az ügyet.
Üdvözlettel, Bonifác (január 29.)

Tisztelt Fva!
Bejelentést szeretnék tenni egy elmaradt termék kézbesítés kapcsán. Az eMag-től rendeltem egy Samsung Galaxy tabletet, amelyet előre kifizettem és amelynek a kiszàllitását 2023.dec. 19-21. közé ígérték. A csomagkövető applikáció szerint a termék dec. 21. óta a Sameday raktárában van. Kiszállítás nem történt, az ügyfélszolgálat elérhetetlen, a megkeresésekre nem reagálnak. A rendelés értéke: 89,989 Ft.
Kérem szíveskedjenek az ügyben eljárni.
Üdvözlettel: Erik

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Az emag.hu webáruházzal kapcsolatos panaszomat szeretném bejelenteni Önöknek.
2023.12.15. dátummal, 8:59-kor, online fizetéssel rendeltem az oldalról MSI G27CQ4 E2 Gaming monitor 27", VA, WQHD, Ívelt (1500R), 1 ms, 170hz, AMD Freesync Premium, fekete terméket az emag.hu oldalról, 84.990 Ft értékben, 1.390 Ft szállítási költséggel.
A várható szállítási időt 2023. 12. 18 - 2023. 12. 19. dátummal határozták meg. Az összeget jóhiszeműen, bizalommal online felületen előre fizettem meg a rendelés kezdeményezésekor.
Leírásuk szerint a terméket az emag.hu szállítja. A csomag a weboldal adatai szerint a rendelés napján, 2023. 12. 15-én, 17:54-kor a futárszolgálat raktárába került, a kiszállító cég weboldalán, a sameday.hu lapon ugyanez az adat szerepel.
A csomag azonban a mai napig (2023. 12. 25.) sem érkezett meg. A terméket nem kaptam meg, a vásárlástól való elállási jogommal élni nem tudok, a kiszállítás várható időpontja bizonytalan továbbra is, visszafizetést nem tudok kérni, hiszen a weboldal, ahonnan rendeltem, befejezettnek tekinti az ügyletet. Kérem a panaszom orvoslása segítését.
Tisztelettel: Gabriella

Tisztelt Ügyintéző!
A segítséget szeretném kérni az alábbi ügyemben.
Csomagomat 2023.11.27-én rendeltem easy box átvételre, előre fizetéssel. Az eddigiektől szokatlan módon 1 db smst kaptam hogy megérkezett a csomagom aznap 20.25-ig tudom átvenni. Általában 2 db sms érkezik. Amikor ténylegesen megérkezik és egy figyelmeztető. Felvettem az emaggal a kapcsolatot. Egy bocsánat kérő emailt kaptam tegnap előtt (23.12.23). A Samedax futárszolgálatot nagy nehezen sikerült elérjem telefonon. Ők állították hogy a csomagom visszakerült a raktárba. Azóta is ott áll. A visszautalt pénz sehol. Az oldalon 48 órát tüntettek fel az át nem vett csomag árának visszatérítéséről.
Hogyan tudom tovább vinni az ügyet egy hivatalos szerven keresztül?
Köszönettel: Réka

Kedves Ügyintéző!
Állításuk szerint elindították a visszatérítést. Köszönöm a segítségét! (Január 9.)

Kedves Ügyintéző!
A visszafizetés megtörtént az emag felől! Köszönöm a segítséget és az idejét!
Réka (Január 24.)

 

2023. december 17 – 23. között beérkezett panaszlevelek

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
A segítségüket szeretném kérni egy rendeléssel kapcsolatban, aminek a vételárát szeretném visszakapni. Eddig sikertelenül próbálkoztam.
December 10-én adtam le egy rendelést az EMAG oldalán, karácsonyi ajándékra (Lego). A csomagról semmilyen információt nem kaptam, nem érkezett meg.
Azóta már többször felvettem a kapcsolatot a chates felületen a céggel, illetve a Sameday futárszolgálattal is. Sajnos azóta sem érkezett vissza a kifizetett összeg. A chaten minden alkalommal mást mondta, egyszer azt, hogy még kiszállítják a csomagot és várjak. Utána azt, hogy már biztosan nem fogják. Végül pedig azt, hogy amíg nincs hivatalos válaszuk a futárszolgálattól, addig nekem nem utalnak. A futárszolgálat csomagkövető rendszere szerint a csomag december 21. óta a raktárukban áll. Felháborítónak tartom, ami történik. És egy telefonos ügyfélszolgálat sem áll rendelkezésre.
Előre is köszönöm! Üdv, Judit

Ma megérkezett az utalás, köszönöm még egyszer. Üdv, Judit (Január 26.)

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány,
Szeretném bejelenteni, hogy a december 1-jén az Emag-tól megrendelt árut előre kifizettem (14.000 HUF), azonban a kiszállítás késik, és az új időpontról nincs tájékoztatás. A csomag december 13. óta a raktárban van, ma december 22 van. Többször is jeleztem feléjük és kértem az Emag és a Samedaytől tájékoztatást, de választ nem kaptam. Kérem, segítsenek intézkedni az ügyemben.
Köszönettel, Kitti

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Réka vagyok és az alábbi ügyben kérném szíves segítségüket. December 16-án rendeltem eMAG-ról egy mosógépet, sajnos előre fizetéssel, ugyanis már 8 éve vásárolunk az említett cégtől probléma nélkül, így nem az utánvétet választottam. Azt írták, hogy a várható szállítási idő december 18-19. Sejtettem, hogy a karácsonyi időszak miatt ez elhúzódhat, viszont nem kaptam egyik napon sem semmilyen üzenetet a cégtől, amelyben erről tájékoztattak volna. December 20-án kaptam egy emailt, mely szerint a termékem kézbesítése elhúzódik. Ezzel nem lett volna semmi probléma, viszont mint kiderült, hogy eMAG-nak nincs telefonos ügyfélszolgálata, és nem lehet élő emberrel beszélni a csomagom ügyében. Újabb két nap telt el, semmit nem tudok a csomagomról, több emailt is írtunk a cégnek, még Facebook-on is megpróbáltunk kapcsolatba lépni velük, eredménytelenül. Próbáltuk elérni a futárcéget, a Sameday-t is, ahol 30 perc várakozás után megszakadt a vonal és azóta olyan, mintha nem is létezne a megadott telefonszám. Tisztában vagyok vele, hogy az ünnepek előtt nem gyors a kiszállítás, a probléma elsősorban az, hogy semmilyen platformon nem tudok információt kérni a csomagomról, főleg, hogy egy nagyobb összegű mosógépről van szó, amelynek az esetleges átvétele az egész családot kiszolgáltatott helyzetbe hozta, hiszen a héten mindig valakinek itthon kellett lennie, hogy át tudja venni, ha esetleg aznap érkezne. Megnéztem az eMAG facebook oldalát és az árukeresőt is, legnagyobb aggodalmamra az utóbbi napokban rengeteg hozzám hasonló esetről olvastam, jóval korábbi rendeléseknél is. Előre is köszönöm a válaszukat és a segítségüket!
Üdvözlettel: Réka

Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség alapítvány!
Az eMAG webáruházban rendelésemet november 22-én bankkártyával kifizettem. November 27-re ígérték a termék kiszállítását azonban ez nem történt meg. Majd módosították a kiszállítási napot november 29 -re. A terméket ekkor sem kézbesítették. December 4-én küldtek egy sms -t hogy aznak kiszállítják. A kiszállítás nem történt meg. Ezt követően bejelentettem hogy elállok a vásárlástól és kértem a termék árának visszautalását. Sameday futárszolgálatuk időközben arról tájékoztatott e-mailben hogy a " A szállítási megbízás, csomag hiányában 12.05-én törlésre került."
Azóta mind cseten mind pedig az eMAG webáruház panasz és észrevételek űrlapján keresztül többszöri megkeresésemre sem történt érdemi ügyintézés illetőleg az űrlapon keresztül történt megkeresésemre válasz nem érkezett. Pénzemet 40.380 FT-ot a mai napig (12.22.) nem fizették vissza. Kérem - amennyiben lehetséges - segítsenek abban hogy a pénzemet mielőbb az Extreme Digital - eMAG mielőbb visszafizesse.
Köszönettel: Tamás

Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség alapítvány!

1 héttel ezelőtt kértem közjegyzői fizetési meghagyás kibocsátását az Extreme Digital - aMAG Kft -vel szemben. Velem nevezett társaság semmiféle kapcsolatot ezidáig nem vett fel viszont a mai napon nagyjából 1/2 9 órakor pénztartozásukat bankszámlámra átutalták, visszafizették.
Valamint e-mail címemre egy bocsánatkérő levelet küldtek. Ezzel a több mint 1 hónapja tartó kalandom és idegesség véget ért, természetesen megtanultam hogy soha többet senkinek előre nem fizetek ki semmit. Köszönök mindent és hogy megkeresték őket!
Tisztelettel: Tamás (január 10.)

Tisztelt Fogyasztóvédelem, Kedves Munkatársak!
Panaszt szeretnék tenni egy interneten rendelt termék ügyében. 2023. November 17.-én rendeltem egy terméket az Emag webáruházban, ami a mai napig (XII. 23!) nem érkezett meg. Megrendeléskor bankkártyával kifizettem. Többször felkerestem az Emagot, de érdemi segítséget nem kaptam. Folyamatosan a türelmemet kérik, mert a futárszolgálat csúszásban van. A Sameday futárszolgálatot is felkerestem, de segítséget nem kaptam! Kérném a segítségüket!
Köszönöm. Üdv.: Krisztián

Tisztelt Ügyintéző
December 3
-án (20 napja) rendeltem 2 db intelligens mennyezeti lámpát. Az értékét ki is fizettem, hiszen csak így lehetett rendelni, házhozszállítás díjtalan, az állt a tájékoztatásban december 18-20 között történik a szállítása. Gyanús volt,hogy semmilyen értesítés nem érkezik,hogy átadják a futárnak, várható a csomag. 20-án pedig a nyomonkövetés azt jelezte, hogy már a raktárból kikerült, futárnak átadva és le is lett kézbesítve. Sem telefon, sem SMS értesítés nem jött, illetve senki sem vette át a termékeket,amiknek a szállítási címére.
Több ízben próbáltam velük kapcsolatot teremteni e-mailben. Semmi nem jött válaszban. Ebből néhányat csatolok. Űrlapon is tettem bejelentést.
Kérem, legyenek szívesek segíteni nekem az ügyben. Az igazság az,hogy ezek után abban is kételkedem,hogy működő képes lámpák lennének. Várom visszajelzésüket.
Üdvözlettel Ács

Tisztelt FVA.
eMag dec. 13-i rendelés online előre fizetés (karácsonyi ajándékok) kiszállításának (easybox-ba) NEM teljesítése. Ezzel felesleges kiadások és kellemetlenségek okozása. A kiszállítását mai napon, dec. 23-án töröltettem - érdekmúlás okán. A rendelés összegének haladéktalan visszafizetésére felszólító e-mail eMag- hoz címezve elküldtem. Semmilyen 4000 Ft-os utalványukat nem fogadom el.
Az okozott kellemetlenség 4000 Ft-tal nem megváltható!
Üdvözlet: AV

Tisztelt Fogyasztóvédők!
2023.dec.6-án
450.000Ft értékben rendeltem az eMagtól. Előre fizettem. 2023.dec.11-én értesítettek, hogy késni fog a küldemény. Ezen a napon törölni akartam a rendelést, de csak a kiszállítást tudtam törölni a weboldalukon. A rendeléstörlést a weboldal nem engedte. A kiszállítás a futárcégnél csak ebben állapotban volt: "Csomagja hamarosan felvételre kerül. 7 dec. 18:08"
Ebben az állapotban van ebben a pillanatban is (2023.12.22). Telefonos ügyfélszolgálatuk nincs. Ott egy géphang közli, hogy írjak email-t. Írtam email-eket, de csak automata válasz jött vissza. Bementem egy eMag boltba (2x). Kértem, hogy töröljék a rendelésemet. Széttárták a kezüket, hogy nem tudják törölni a rendelést (a főnök sem).
A 2. alkalommal - ma beírtam a Panaszkönyvbe. A mai napig, december 22-ig se áru, se pénz.
Üdvözlettel, Csaba

Tisztelt Fogyasztóvédelem! Tisztelt Hölgyem/Uram!
Úgy sejtem nem egyedül vagyok ezzel a problémával, és sok esélyt sem látok, hogy felelősségre vonja bárki az EMAG-ot vagy a Sameday-t, azért szeretném segítségüket kérni. Az alábbi rendelt termékem a mai napig nem érkezett meg.
A forgalmazó céggel (Edanti) felvettem a kapcsolatot, ők a futárnak átadták a csomagot. A futárcég azonban nem rögzítette be a csomagot a rendszerükben, így fogalmam sincs, hogy merre járhat, megkapom-e egyáltalán.
Az Edanti sem tud gondolom mit kezdeni a helyzettel, azóta ők sem jelentkeznek.
Tudom, hogy előre nem kellene kifizetni semmit. Az Emag ügyfélszolgálata és chatbot, ami hasznavehetetlen, a Sameday ügyfélszolgálata pedig elérhetetlen, több órát képesek telefonban várakoztatni, mire szétkapcsol a vonal és elérhetetlenné válnak. Nulla kommunikáció, emailben, sem viberen, sem sehol nem jött semmi, hogy akkor most mikor várható a csomag. A lényeg: tudnak esetleg segíteni a csomagom kézre kerítíésében, vagy a termék árának visszautalásának elősegítésében?
Ugyanis a honlapon ígérgetnek mindent, de több ezren vagyunk úgy, hogy jelenleg nem lesz mit a karácsonyfa alá tenni. Valószínűleg akkor sem jártam volna jobban, ha novemberben vagy októberben rendelek - ahogy olvastam az emberek eseteit, vannak, akik hónapok óta nem látták a rendelt termékeket. Azt sajnálom, hogy nem olvastam utána az Emag-nak, mielőtt rendeltem, bár korábban is rendeltem már tőlük, anno nem volt probléma (bár nem is a Sameday futárcég, hanem más szállított, valószínűleg emiatt). Kérem, hogy segítsenek, amennyiben módjukban áll.
Köszönettel, Erika

Üdvözlöm,
Sajnos kénytelen vagyok Önökhöz fordulni. November 30-án adtam le a rendelésem egy Gamer széket rendeltem. Nem szokásom az előre utalás, de Én kuponnal vásároltam, mert azt kaptam ajándékba.1-2 ezer forint utánvéttel rendeltem. Már december 23-a van és nem érkezett meg a csomagom. Emag-ot nagyon nehéz elérni,ha sikerül is nem kapok érdemleges választ. A kiszállító cégükről SAMEDAY nem is beszélve telefonon nem elérhető mire sorra kerülök,hogy engem kapcsoljanak addigra már szétkapcsol. Email-ra nem válaszolnak.
Kérem segítsenek. Ha több információ kell szívesen elküldöm a megrendelés visszaigazoló e mailt. Válaszukat előre is köszönöm! További szép napot kívánok és áldott ,békés karácsonyt.
Köszönettel: Timea

Tisztelt Fogyasztóvédő!
2023.12.09
-én lett rendelve 4 db termék is az Emagról. Ezeket előre online kifizettük, december 21-re ígérték a kiszállítást. 20.-án este kaptuk az smst, hogy 21.-én egész nap (10-19) között várható a kézbesítés. Egész nap nem mentünk sehova, nehogy akkor jöjjön a futár, de nem jött senki... Majd 22-én reggel jött egy újabb sms, hogy futár érkezik és láss csodát 10 körül meg is jött, a 4 rendelésből csak 3-at szállított le. A 4. egy LG monitor nem érkezett meg pedig az is 20-a óta a központi raktárukba van és az emailes korábbi jelzésben ez is szerepelt (legalábbis a lekérdezés szerint). 22-én pénteken reklamáltunk az Emagnál és Samedaynél is, persze csak mailen, mert nincs telefonos elérhetőség, ami van az nem kapcsolható (szerintem ez is nonszensz).
Az Emagról már többször is rendeltünk és soha nem volt semmilyen problémánk, igaz eddig mindig GLS, easybox és soha nem a Sameday szállított. Az LG monitor karácsonyi ajándék lett volna, véleményem szerint időben lett lerendelve, de ha nem, akkor a rendeléskor írhatták volna, hogy várható kiszállítás 2024. Nagyon nem tartom korrektnek ezt a szolgáltatást, egy teljes napomat a futár fogadására szántam feleslegesen és a monitor még sehol. Karácsonyi ajándéknak lőttek, az Emag a mai napon küldött egy 4.000 Ft-os kupont. Hát kenjék a hajukra, ezt nem tudom monitorként használni, illetve az egy napi bérem (amit a futárra szántam) sem 4000 Ft. Kérem segítsenek a jogorvoslatban hova kihez fordulhatok panaszt tenni ez ügyben, mert az sem Emag, sem a Sameday nem válaszol érdemben. Hajlandó vagyok ez ügyben a végsőkig elmenni.
Köszönöm hogy kiírhattam magamból és remélem tudnak segíteni! Lajos

Kedves Elnök Úr!
Nagyon köszönöm a segítséget és Áldott Békés Ünnepeket Kívánok! Lajos

Kedves Uram,
Köszönöm a segítségét, az ünnep utáni első munkanapon megkaptuk a csomagot, de semmi értesítést nem küldtek előtte.
A lényeg h megjött, igaz nagyon nem időben...
Köszönöm a segítséget! Lajos

Tisztelt fogyasztóvédelem!
Sajnos a december 10.én karácsonyra megrendelt ajándék azóta sem érkezett meg. Az Emag robot chat folyamatosan kidobja az embert a rendszerből, az általuk megadott űrlapot hiába tölti ki az ember napok után sem jön válasz. Telefonon nem lehet elérni őket. A kiszállító cég honlapján csak áll a csomag a helyi raktárban Az ő általuk a honlapon feltüntetett telefonszám +3613743890 ki sem csörög, az e-mailre sem reagálnak. A termék árat előre kifizettem. Információt senki nem ad így karácsony előtt 2 nappal az ember csak reménykedik, de ez az üzletpolitika nagyon nem korrekt. Továbbra is veszik fel a rendeléseket úgy hogy nem képesek azokat teljesíteni. Külföldről érkező rokon ajándéka nem jött meg akit legközelebb 1 év múlva láthatok. Ritka kellemetlen. Kérem ha módjukba áll segítsenek. Békés, boldog karácsonyt kívánok.
Üdvözlettel, Bea

Tisztelt Cím!
Segítségüket szeretném kérni!
Előre kifizetett emag rendelésem nem került kiszállításra, kapcsolatfelvételre pedig lehetetlen sort keríteni náluk!. A csomagom tizenkettő napja, december 10. napján került megrendelésre. Többszöri megkeresésemre sem kaptam választ tőlük!
Köszönettel Vivien.

Kedves Ügyfélszolgálat!
Az emagtól rendeltem egy terméket amit előre kifizettem, 96.990 Ft értékben bankkártyával. (Tablet) A termék nem érkezett meg és nem is tudok elérni senkit az emagnál, csak egy géppel lehetséges levelezni. Kitöltöttem a formanyomtatványukat, arra sem érkezett válasz. A futárszolgálat (sameday easybox) nem tudja hol a csomag, szerintük visszafordították a határon. Kérték vegyem fel a kapcsolatot a feladóval, aki mint kiderült külföldi. A feladót nem tudjuk elérni. Amikor rendeltem a terméket egy belföldi forgalmazó volt megjelölve így nem értem. Legyenek kedvesek segíteni, hogy milyen lehetőségeim vannak, hogy a pénzemhez jussak!
Köszönöm szépen segítségüket! Boglárka

Kedves Selmeczi Balázs, A termék megérkezett. Köszönöm segítségét!
Boglárka (XII. 29.)

Szép napot kívánok!
November 26-án rendeltem és kifizettem az emagnak 19.380 Ft-ot, de a mai napig, december 22-ig nem érkezett meg a termék, kérem szíves segítségüket, szeretném visszakapni a kifizetett összeget.
Köszönettel: G.

Tisztelt Uram,
Sajnos ismét negatív tapasztalatom van az Emaggal kapcsolatban.
A lényeg, hogy egy júliusban vásárolt terméket szeptemberben vissza szállítottak, azóta pedig semmi nem történt hiába keresem őket. Már eljutottunk odáig hogy megadjam a számla számomat most 3 hete, december elején, de azóta semmi. Sőt mikor írtam ismét úgy kezeltek mintha semmi sem történt volna. Hiába csatoltam az előző levelezést és írtam hogy már el is lett szállítva. A termékért képesek voltak kiküldeni egy futárszolgálatot ismét. Nem tudom hova irhatok még. Köszönöm segítségét előre is. Csatolom a korábbi levelezésekről a képernyő képeket.
Tisztelettel Zoltán

Tisztelt Fogyasztóvédő!
2023. december 10-én
rendeltem egy (Anker PowerCore III külső akkumulátor, 20000 mAh, PD, PowerIQ, USB-C, USB-A, fekete) terméket az eMag webáruházból Easybox csomagautomatába szállítással, és ezen a napon online bankkártyás fizetéssel ki is fizettem. A rendelés visszaigazolása szerint eredetileg a kiszállítás várható időpontja 2023. december 13-14. volt, majd később módosult 15.-18. közé. A Sameday nyomon követési link alapján a csomagom 2023. december 15. óta a SameDay raktárban van és már december 21-e van. E-mailt küldtem az eMag és a Sameday részére is, azonban választ még nem kaptam.
Megtisztelő figyelmüket és segítségüket előre is köszönöm! Bence

Tisztelt Fogyasztóvédő!
Sikeres megkaptam a csomagom. Üdvözlettel: Bence (Január 9.)

Tisztelt Fogyasztóvédők!
2023. december 7-én az Emag-tól rendeltem egy szőnyeget. Utánvételes fizetési lehetőség nem volt, bankkártyával kifizettem 63.000 Forintot. A tervezett kézbesítés 2023. december15-18. December 8-án tájékoztattak emailben, hogy a termék átadásra került a futárszolgálatnak (Sameday) A csomagkövetés szerint a termék a Sameday romániai raktárában van december 8.óta. Telefonon lehetetlen elérni a futárcéget, emailre annyit válaszoltak, hogy keressem az emagot, nincs náluk a termék. Emag online asszisztensen keresztül több alkalommal jeleztem a problémámat, választ nem kaptam, emailre nem válaszoltak. Kérem szíves segítségüket a rendelésem szállítása érdekében.
Köszönettel Emőke

Tisztelt Uram!

A küldemény szállítási folyamata 2023.12.08-án, a feladást követően Romániában megszakadt, a küldemény nem érkezett meg Magyarországra. Az ilyenkor szükséges csomagkerestetési eljárást, a küldemény csomagolására, méretére és tartalmára vonatkozó információk ismeretében a feladó félnek van lehetősége elindítani, illetve a kifizetett összeg visszatérítésében vagy a termék ismételt kiküldésében is partnerünknek van lehetősége eljárni.
A címzettet a küldemény státuszáról és a szükséges lépésekről írásos megkeresésére reagálva tájékoztattuk. A csomagkerestetési eljárást szerződött partnerünk (eMag) az eset kapcsán elindította, a vizsgálat eredményéről partnerünket tájékoztatjuk. Megkeresését köszönjük! sameday

Tisztelt Uram!
Örömmel tájékoztatom, hogy a rendelt termék megérkezett. Köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel Emőke (Február 2.)

Kedves Fogyasztóvédelem!
2023.12.03.-án
rendeltem az emagtól egy csomagot amit a mai napig (dec. 20.) nem kaptam meg. Az emagon azt a választ kaptam, hogy a pénzt nem tudják visszaadni, mert megrendeltem a csomagot. A csomagot az emag oldalán úgy jelzi mintha egy raktárban lenne, na most a futárcéget 118-szor hívtam és emaileztem velük de választ nem kaptam. Kérném a segítségüket,hogy a pénzemet vissza tudjam kapni ha már a megrendelt csomagot nem fogom soha megkapni, ugyanis a csomagot előre kellett kifizetni. Engem mindig elküldenek azzal az indokkal ,hogy nem tudják visszaadni a pénzt mert már meg van rendelve.
Üdv.: Zsolt

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Visszakaptam a pénzem a mai napon. Nagyon szépen köszönöm a közreműködést és az utánajárást!
Tisztelettel: Zsolt (január 11.)

Kedves Elnök Úr,

Köszönöm megkeresését. Ügyfelünk amikor a rendelés törlését kérte, a csomag már a futárszolgálatnál volt. Ilyen esetben meg kell várni ameddig a csomag visszaérkezik a feladónak. Ez az idő külföldi partnerek esetében elhúzódhat. Kollégáim már felvették a kapcsolatot a partnerrel aki a mai napon igazolta, hogy megérkezett a csomag. Hamarosan elindul a visszafizetés is.
Minden át nem vett csomag esetén ugyan ez az eljárás, vagyis a csomag fizikailag vissza kell érkezzen. Köszönöm szépen.
Üdvözlettel eMag ügyfélszolgálat (január 10.)

Tisztelt Fogyasztóvédelmis!
Szeretnék bejelentést tenni a Delivery Solutions Zrt. (Sameday) telefonos ügyfélszolgálatára. A mai nap folyamán többször próbáltam elérni a céget egy kiszállítással kapcsolatban, amit egy hete nem sikerült megoldaniuk. Utolsó levelükben azt ígérték, hogy pár napon belül felveszik velem a kapcsolatot, ez nem történt meg. Ezt követően próbáltam a honlapjukon megadott telefonszámon elérni őket, de ez gyakorlatilag lehetetlen. Egy automata minden alkalommal elmondja, hogy huszadik vagyok a várólistán, majd 25 percen keresztül várakoztatás következik, ezt követően mikor már mindjárt sorra kerülnék - 26 perc várakoztatás után - automatikusan bontják a vonalat.
Véleményem szerint ez nem igazán ügyfélbarát hozzáállás, valamint nem tartom etikusnak, hogy közel fél órás várakoztatást követően önhatalmúlag úgy döntenek, hogy az érdeklődésem/panaszom nem érdekli őket.
Kérem önöket, hogy nézzenek utána, amennyiben bármilyen módon segítségükre lehetek ebben, állok rendelkezésükre.
Üdvözlettel, Levente

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Bejelentést szeretnék tenni a Sameday futárszolgálattal kapcsolatban. Sem telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, sem emailben, és ami a legelképesztőbb, személyesen, a megadott címeiken sem lehet elérni őket.
Miután nem tudtuk őket elérni telefonon, emailben, a férjem felkereste személyesen a cég elérhetőségeként feltüntetett Szentendrei út 89-91. címen őket, ahol a portaszolgálat nem is tudott a cég ottani “irodájáról”. Nagyon nehezen található meg és csak egy nagyon kicsi cégtábla jelzi, hogy ott vannak, de senki nem tartózkodik ott. Majd a honlapjukon véletlenül találtam meg egy hírfolyamban, miszerint a LIBERTY irodaház 3. emeletén működnek. A férjem a mai napon felkereste őket ott is, de senki nem volt hajlandó fogadni. Mindent megpróbáltunk, hogy kiderítsük, hol van a csomagunk, mert a csomagkövető rendszerükön láttuk, hogy megkísérelték kiszállítani, de átvétel sikertelensége miatt visszaküldték a raktárukba, csakhogy a megadott címen 0-24 órában tartózkodunk. Ugyanakkor nem jelezték sem sms-ben, sem emailben a szállítás napját.
Szerencsére utánvéttel kértük a csomagot, így anyagi kár nem ért, de a csomag a 4 éves kislányom ajándéka lett volna, amit levélben kért a “Jézuskától”, így számunkra sokkal nagyobb az érzelmi kár. De a legjobban az szomorít el és háborít fel, hogy semmilyen módon nem lehet velük kapcsolatba lépni.
Tisztelettel, Zsuzsa

Kedves Fogyasztóvédelem!
December 8-án
rendeltem egy terméket az emag oldalán. Azóta nem kaptam meg, es semmilyen információhoz nem tudok hozzájutni, mert egyszerűen csak chat robotuk van, ami semmire se jó. 3 nap múlva 24-e, már csak holnap van munkanap. Kérem, segítsenek.
Köszönettel: Réka

Tisztelt Cím!
Szeretnék panaszt tenni a következő Emag rendelésemmel kapcsolatban:
Rendelés rögzítve: 2023 november 29. 13:09
A csomag kézbesítője a Sameday,
Státusza: Csomagja a Sameday raktárban van, 2023.12.05. 18:01
December 15.-én írtam az emagnak az online felületén, 19.-én ismét, de semmi válasz. December 20.-án írtam a Samedaynek emailt, semmi válasz.
Már 21-e van!
Telefonon egyik cég sem elérhető, ezt felháborítónak találom, ezért szeretném ha visszafizetnék a pénzemet! Segítségüket előre is köszönöm!
Üdv: Richárd

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Panaszt szeretnék tenni az emag-on keresztül december 11.-én rendelt termékkel kapcsolatban amely azóta sem érkezett meg habár az e-mail szerint 18-19-én teljesíteni kellett volna a házhoz szállítást amelyet a termékkel együtt előre kifizettem.
A csomag követés szerint Dec. 16-án érkezett meg a Pestmegyei központi raktárba és még most is ott van, a hanyag felelőtlen Sameday futárszolgálat jóvoltából akiket az emaghoz hasonlóan képtelenség elérni sem telefonon sem e-mailen nem lehet senkivel kommunikálni. A csomag karácsonyi ajándékként lett rendelve, és félő hogy az emag és sameday miatt már nem fog kiérkezni a héten. Segítségüket és megértésüket előre is köszönöm: Róbert

Üdvözlöm
Az emagtol rendeltem 2 csomagot 19.640 Ft értékben. A boxot csak úgy tudtuk kinyitni ha kifizettük az árukat a kisebbik csomag 6.200 értékben bent volt, viszont a kisfiam vonata amit rendeltem karácsonyra 13.340 Ft értékben nem volt a boxban, a nagyobbik box üres volt. Az emagnál senki nem válaszolt a megkeresésemre. Kérem segítsenek. Csatolok képeket. A boxon van 2 kamera ha egyáltalán rögzít látható rajta hogy nem vettünk ki a boxból csak egy kis csomagot. Annamária

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
December 12-én rendeltem az eMAG.hu-n egy Omega Lan Logistic által forgalmazott OEM Mini elektromos hordozható turmixgépet. A terméket easybox automatába kértem, és ki is fizettem a rendelést. A rendelésnél azt jelezte az eMAG, hogy december 15-18 közt lesz a csomagom az automatában. Ezért is mertem megrendelni, hiszen ez egy fontos karácsonyi ajándék lenne. Még december 12-én kaptam egy újabb értesítést, hogy hamarosan útnak indul a csomagom az átvételi pont felé. Azóta azonban semmi hír a termékről. Az eMAG-ot próbáltam több csatornán keresni, az automata chaten keresztül csak azt írja ki “Dia”, hogy késik a csomag, de semmi értelmes információt nem lehet kapni, más csatornán még ennyi választ sem kapok, nem lehet őket elérni. Szeretném kérni segítségüket az ügyben, hogy esélyem legyen karácsonyig megkapni a karácsonyra szánt csomagot. 4 nap múlva Szenteste! Előre is köszönöm a segítségüket!
Üdv és szép napot! Gabriella

Üdvözletem!
Nemrég (Dec.04.-én) rendeltem az Emag-ról 2 db Xiaomi Redmi Note 11 Mobiltelefont 131.610 Ft értékben (előre fizetve), amelynek a szállítását 2023.12.08.-ára volt ígérve, azonban azóta csak egy érkezett meg. Az Emag töbszöri megkeresésre sem tudott segíteni. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő. Már december 20-át írunk… Köszönöm. Tisztelettel, Barbara

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Sajnos nem érkezett meg a termék, az emag oldalán úgy lett jelezve az e-mail után, mintha már megjött volna 21.-én. Pedig ez még nem történt meg. Kellemes Ünnepeket!
Üdvözlettel, Barbara

Tisztelt FVA!
Panaszt szeretnék tenni az emag-on keresztül december 11.-én rendelt termékkel kapcsolatban amely azóta sem érkezett meg habár az e-mail szerint 18-19-én teljesíteni kellett volna a házhoz szállítást amelyet a termékkel együtt előre kifizettem.
A csomag követés szerint Dec. 16-án érkezett meg a Pestmegyei központi raktárba és még most is ott van, a hanyag felelőtlen Sameday futárszolgálat jóvoltából akiket az emaghoz hasonlóan képtelenség elérni sem telefonon sem e-mailen nem lehet senkivel kommunikálni.
A csomag karácsonyi ajándékként lett rendelve, és félő hogy az emag és sameday miatt már nem fog kiérkezni a héten.
Segítségüket és megértésüket előre is köszönöm: Róbert (Dec. 21.)

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Ezúton szeretnék segítséget kérni Önöktől, hogy az alábbi panasszal kapcsolatban milyen jogi lehetőségeim vannak? Levélben az Emag elismerte, hogy nem megfelelő terméket szállítottak, vissza küldtem, el is vitte a futár, de a pénz visszautalása nem történt meg és azóta nem is válaszol az Emag. Ha tudnak róla, hogy van e csoportos per az Emag ellen, vagy bármilyen érdekérvényesítési lehetőség kérem jelezzék számomra. Előre is köszönöm segítségüket.
Üdvözlettel István

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
2023. November 30-án 17:30-kor az Emag webshopból rendeltem egy terméket, amelyet előre kifizettem, összesen 13.380 Ft-ot a házhozszállítással együtt. A csomagot a mai napig (2023.12.18) nem kaptam meg. A szállítást december 4-re ígérték, és a Sameday futárszolgálathoz került a csomagom.
A Sameday ügyfélszolgálata elérhetetlen, 30 perc várakozás után amikor bemondták hogy 2. vagyok a sorban kinyomták a hívásomat, és ez nem egyedi eset, mert a google értékelések szerint ez másokkal is megtörténik, mindig a 2.-nál nyomják ki a hívásokat.
Hívásnál sem hívás azonosítót sem más információt nem kaptam, mindössze annyit közöltek hogy adatokat gyűjtenek. A csomagom elméletileg náluk van 2023.12.18-án. Szeretnék panaszt tenni az elérhetetlen ügyfélszolgálat, a szolgáltatás minősége és a csomagom meg nem érkezése miatt.
Üdvözlettel: Flóra

U.I.: Ajánlom a google értékeléseket és a Facebookon az eMAG károsultak csoportját átolvasásra.

Tisztelt Selmeczi Balázs,
A csomag megérkezett. Üdv.: Flóra (Január 8.)

Kedves Fogyasztóvédelem,
December 10-én rendeltem az Emagtól egy éjszakai lámpát, amit előre kifizettem. A weboldalon néhány napos szállítási időt írtak, miután kifizettem, utána a visszaigazolásban már December 14-i határidőt ígértek, amit azóta is módosítottak December 18-ra. Ma december 19-e van…
December 11-óta a Sameday "futárszolgálat" raktárában pihen és sehonnan nem kapok információt, mert a futárszolgálat elérhetetlen telefonon. Az Emagnak és a Sameday-nek is írtam üzenetet, e-mailt, de semmi válasz.
Segítségüket szeretném kérni abban, hogy végre kiszállítsák a kifizetett terméket, amit karácsonyi ajándéknak szánnék. Köszönöm szépen a segítségüket,
Üdvözlettel, Noémi

Tisztelt Elnök Úr!
Az érintett ügyben megtesszük a szükséges lépéseket, egyeztetünk az illetékes Ügyféllel. További szép napot!

Tisztelt Selmeczi Balázs,
Sikerült az Emag idegeire mennem.
Írtak ma délután nekem üzenetet, hogy információik szerint a csomagom már a futárnál van és hamarosan kézbesítik, de egyelőre még ugyanaz a státusz a nyomkövetésnél, mint 3 nappal ezelőtt. Reménykedem... Köszönöm szépen a gyors közbenjárást, további sikeres munkát és boldog ünnepeket kívánok, Noémi

Kedves Uram,
Visszajeleznék, hogy a Sameday december 23-án este automatába tette a csomagom, december 25. reggel 7:40-es átvételi határidővel. A csomagom sikeresen átvettem december 24-én. Köszönöm szépen még egyszer a segítségét,
Boldog Újévet kívánok! Noémi

Tisztelt Balázs,
Köszönöm szépen a levelét. A Sameday a panaszokra is ugyanolyan gyorsan reagál, mint ahogy a kiszállításokat végzi. További jó munkát és szép napot kívánok Önnek,
Noémi (Január 22.)

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Az emag.hu weboldalon rendeltünk (2023.12.09.) egy tv-t, a kifizetés is megtörtént. A kiszállítási dátumnak 2023.12.12. volt megadva. Sajnos azóta nincs rá mód a társaságot elérni, mivel nincs valós ügyfélszolgálatuk, a form kitöltésekre sincs reakció.
Egy ekkora vállalatnál, hogy fordulhat elő, hogy 1 hete nincs lehetőségünk arra, hogy információt kapjunk egy megtörtént tranzakcióval kapcsolatban? Kérném a segítségüket, hogy hozzájuthassunk a megvásárolt termékhez.
Köszönettel: Zsolt (Dec. 18.)

Tisztelt Alapítvány!
A tv a mai napon törötten érkezett meg, így nem működőképes. Újból szeretném a segítségüket kérni, hogy minél előbb kicserélésre kerüljön a termék.
Köszönettel: Zsolt

Kedves Balázs!
A helyi EMAG üzletben szerencsére kezelték a panaszt. Köszönöm a segítségüket és a profi munkájukat!
Áldott Karácsonyt kívánok Önöknek!

Üdv, emag oldaláról dec. 9-én rendeltem egy terméket 10 ezer Ft értékben, azóta se hír, se semmi. A pénzt átvették, azóta semmilyen formában nem érhetőek el, nem válaszolnak az e-mailes meg keresésre sem a panaszlevelekkel sem törődnek A rendelésem részleteit csatolom,
Köszönöm! Alex

T. Cím!
Emag által rendeltem egy terméket csomag automatába amit ki is fizettem előre, sajnos azonban a box üres volt.
Azóta semmi visszajelzést nem küldött az Emag és a telefonszámuk már ki sem csöng, bár soha nem is voltak elérhetőek telefonon. Mindig azt mondta be egy géphang, hogy a mai nap folyamán ügyintézőik nyolc óráig voltak elérhetőek próbálkozzak egy másik napon. Napszaktól függetlenül. Illetve az is érdekes,hogy a csomag automatán egy telefon szám volt mint elérhetőség, amin egyik pillanatban a sameday a másik pillanatban az Emag “jelentkezett” be. Kérem segítsenek az ügyemben, én nem jutok előrébb velük. December 18.
Köszönettel Gabriella

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Emagon vásároltam egy kutya nyakörvet (láthatatlan kerítés). A termékért 42.000 Ft-ot fizettem, a termékről 3 nap után kiderült, hogy használhatatlan, mert akkor is működik ha a kijelölt területen belül van a kutya. Így visszaküldtem a 4-dik nap. E-maggal felvettem a kapcsolatot az oldalukon megadott lehetőségen, küldték, hogy hova vigyem vissza a terméket, ez e-mailben jött a válasz. Visszavittem, jött az e-mail, hogy megérkezett a termék hozzájuk. November 9 én, és november 9 én már jött is a válasz, hogy a termék vissza fizetését elutasította cég akitől ők vásárolták.
A levelükben pedig úgy fogalmaztak, hogy elküldik a terméket a cégnek kivizsgálásra.
Furcsa, hogy még aznap odaért a céghez ami Romániában van, én nem találtam magyar képviseletet ennél a TECHSTAR cégnél. Amire hivatkoznak, hogy a 15 napon belül vissza küldött termékért a pénzt nem fizetik vissza azt bemásoltam. Emagtól azóta már még egyszer megkérdeztem miért nem kapom vissza a pénzt, és semmi válasz nem jött.
Kérném a segítségüket, hogy kihez kell fordulnom, hogy vissza kapjam a 42.000 Ft-omat. Ha küldenének egy elérhetőséget, telefont, email címet, nagyon megköszönném. Most se termékem se pénzem.
Üdvözlettel Gábor

Helló,
A visszaküldési kérelmet azért utasítottuk el, mert a vásárló által visszaküldött terméket töltő nélkül küldtük. A mellékelt képek alapján megtalálja a különbséget a komplett termék és a vásárló által visszaküldött termék között.
A visszaküldési kérelem teljesítéséhez a vásárlónak az átvett terméket a termék átvételével megegyező állapotban kell visszaküldenie. Ezúton kérjük a vásárlót, hogy a terméket az alábbi címre küldje el bármely futár cég költségén vagy a töltőn:
Ilfov megye, Bragadiru City, Curcubeului utca 9C szám - Neoallbet SRL irányítószám 077025 Amint megkapjuk a hiányzó terméket, a visszaküldési kérelmet teljesítjük. techstar.ro

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!
Milyen érdekes, hogy önöknek rögtön válaszolnak, Én nem tudtam kicsikarni ezt az információt. És sűrű elnézést kérek, mert valóban megtaláltam a töltőt, eljuttatom a töltőt a cégnek. és remélem rendeződik a dolog. Nagyon köszönöm a közreműködést, és még egyszer elnézést, hogy felesleges problémát okoztam.
Legmélyebb tisztelettel Gábor

Kedves Selmeczi Balázs Úr!
Örömmel írom, hogy vissza utalták a pénzt. Így utólag is köszönöm a közben járást, örülök, hogy van egy szervezet aki tud segíteni az emberek problémáin. További sok sikert kívánok.
Üdvözlettel Gábor (január 23.)

Üdvözlöm!
Én egy eMag által vásárolt termék miatt kerestem meg. Ami 12.13. óta egy helyben áll csak, elvileg futár fel vételre vár. A Sameday futár szolgálat nem tud segíteni, eMag lehetetlen elérni! Csatolok egy fotót egy csomagszámról.
Köszönöm szépen előre is a segítséget. Nóra. (December 18.)

Tisztelt Fogyasztóvédelmis!
Azért fodulok önökhöz, mert a megrendelt laptop a munkaeszközöm lenne, de két hete csak labdáznak velem. 2023.11.21-én rendeltem meg. Az emag honlapján szállítási határidőnek 2024.11.24 volt írva. Kifizettem és a visszajelzésen már - öt perc múlva - nov. 27. volt a várható érkezés. Nov 28-án kaptam egy sajnáljuk, de ne aggódj levelet az emagtól és ígérték, 3 napon belül nálam lesz. Nem lett.
December kilencedikén az emagnak írt panaszomra telefonon reagáltak. Ígérték megsürgetik, és legkésőbb dec. 11-re itt lesz. Dec. 12-én, 40perc várakozás után sikerült egy easybox-os ügyintézővel beszélnem. Ígérte, szól a fiúknak, hozzák ki. Ma az Easy box telefonszolgáltatása karbantartás miatt szünetel. Az emag AI chat robotja, meg sajnálja…
KÉREM, SEGÍTSENEK! NEKEM EZ A MUNKAESZKÖZÖM LENNE! KÖSZÖNETTEL: PETRA

Köszönet!
Az önök levele után, melyben értesítettek, hogy megkeresték őket, már 20 perccel jött az SMS, délutánra kiszállítják a laptopom.
Nos, a futár tudtom és beleegyezésem nélkül átadta a szomszédnak. Onnan tudtam meg, hogy hol van, hogy rátelefonáltam a futárra. A lényeg: megérkezett és tudok mivel dolgozni.
Minden jót! Petra

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
az alábbi levelet írtam az eMAG-nak!
„Kedves eMAG mivel többszöri megkeresésre sem reagálnak, a honlapjukon csak egy chat bot-tal lehet kommunikálni ami teljesen reménytelen így kénytelen vagyok ismételten írni önöknek.
Szeretném kérni rendelésem mielőbbi teljesítését, amit már több mint 2 hete nem tudják leszállítani. Egy LG tv-t rendeltem 402.389Ft értékben 2023.12.01-én, melyet Cetelem hitellel vettem meg és már kifizetésre került.
Mivel cégük nem hajlandó semmilyen módon kommunikálni és felvenni velem a kapcsolatot többszöri megkeresésemre sem, így azt kell gondoljam, hogy egy eMAG-os átverés áldozata vagyok, és olyan terméket vettem meg ami valójában nincs az eMAG-nál. Viszont a siralmas ügyfélszolgálat miatt nem tudok semmit intézni a rendeléssel kapcsolatban. Önök pedig jogtalanul használják a termék ellenértékeként kifizetett pénzt. Üdvözlettel. László, dec. 18-án.”

Kedves Fogyasztó védelem!
2023 11.29-én az Emagon keresztül rendelt terméket megpróbáltuk átvenni a Easy box automatából, ott helyben kártyával kifizetve a terméket. Kifizettük a pénzt levonta, az ajtó nem nyílt ki a csomag benn maradt . E-mailben visszaigazolták, hogy át lett véve a csomag, de sajnos nem így történt.
Utána hívogattam folyamatosan az Emag ügyfélszolgálatot, mire órák múlva tudtam csak valakivel beszélni. Azt ígérték utána néznek és kihozzák nekem a címemre a csomagot, de még mindig nem kaptam meg. Nem is hívtak, nem is válaszoltak az e-mailre sem, hogy mikor fogom megkapni. Segítségüket kérném a továbbiakban, hogy megkaphassam a kifizetett terméket, vagy a pénzem amit levontak tőlem. Köszönöm előre is . (Dec. 17.) Tisztelettel: ML

Tisztelt Fogyasztóvédők
Emagról rendeltem meg kisfiaim karácsonyi ajàndèkát (eMAG által forgalmazott termèk) november 28- àn, kettő darab elektromos ugyanolyan kismotort (utànvèttel). December 13- àn kèzhez is kaptam az egyiket (egyèbkènt december 6-ra írta a szállítàst) a Sameday futàrszolgàlattal. A màsik december 11 óta Csongràd Csanàd megyèben van (èn Vas megyei vagyok, a màsik ugyanolyan csomag Pestről jött. Ez valamièrt Pestről Csongràd Csanàdba ment.)
Az eMAG oldala azt írja sikertelen kèzbesítès.... Az eMAG leràzott, hogy nagyon leterhelt a Sameday (nyilvàn ezt nem vonom kètsègbe,ünnep jön), legyek türelmes. A Sameday nem vàlaszol. Tudok mèg valahol intèzni valamit ez ügyben, vagy bízzak benne, hogy karácsonyig kegyeskednek szàllítani? Már december 17-e van!!!
Köszönettel: Dorottya

Tisztelt Cím!
Az e-mag Webáruház oldalán 2023. 11. 24-én rendeltem 2 db folyékony mosószert. A fiókomban azt írták, hogy 12.01-én várható a termék szállítása. Több alkalommal írtam a chat programokon keresztül, de választ mind a mai napig nem kaptam. Telefon nem tudom felvenni velük a kapcsolatot. Mai napon (december 17-én )lemondtam a rendeléseket, de nem tudom követni, hogy ezt ők rögzítik vagy sem.
Tisztelettel: Judit Dunakesziről

Kedves FVA-munkatárs!
Azzal a helyzettel fordulok önökhöz, hogy van két termék amit az EMAG oldalán rendeltem November 24-én.
Ebből egy terméket kaptam meg, a másikat a mai napig (december 18-ig!) nem szállították ki.. Mit tudok tenni? Két csomag szám van, a 001 es nem érkezett meg, hiába mutatta az App. A központtal beszéltem, segítőkész volt a hölgy, de ő se tud adni tájékoztatást.. Múlt hèten küldtek értesítést, de a futárszolgálat nem szállította ki, hetek óta vàrok!
Nekem csak a csomag kell Reménykedem még Karácsony előtt kiszállítják, előre utalással fizettem! Már nem tudok türelmes lenni. Sameday a futárszolgálat, telefonon őket elérni lehetetlen.. Emailre nem válaszolnak.. Ha a raktárba van a termék nem értem miért nem szállítják ki..
Tisztelettel: Barbara

Tisztelt Alapítvány, az eMag ügyhöz:
Sikerült kiderítenem, hogy nagy eséllyel a futár még fel sem vette a csomagot a webshoptól - a rendelés leadása után 11 nappal... Csak azt nem értem, hogy akkor mi alapján került be a csomag a nyomkövetésbe...
Ma reggeli információm: "Az adatok alapján a csomag 8-a óta a futárszolgálatnál van a területi elosztóban, a kollégám 14-én fel is vette velük a kapcsolatot, hogy felgyorsítsa a szállítást, de sajnos még nem válaszolt neki a futár!"
Ez normális?! A trehányság netovábbja! Ha bárki más így végezné a munkáját, mint ez a "futár"szolgálat, már rég csődbe ment volna... Undorító szemétdomb az Emag meg az egész bagázsa! Nem hiszem el, hogy ez nem pénzmosó! Ilyen kritikán aluli működés mellett egyszerűen nem lehet annyi ügyfelük, hogy fenntartsanak egy ekkora céget! Dec. 18.,
Szebb napot, Judit

 

2023. december 12 – 16. között beérkezett panaszlevelek
 

Tisztelt Cím,
2023.12.07-én rendeltem online az Emagtól: 3 db illóolajat, +12 db-os illóolaj szettet+ 1 db párologtatót. Box-ba rendeltem, Budapest , Pagony utcai boxba kértem.
Kártyával ki is fizettem előre a rendelt összeget. Sajnos eddig csak a 3 illóolajat kaptam meg, azóta nem jeleztek semmit e-mailen, hogy mikorra várjam a kifizetett árukat, mikor kaphatom meg. Írtam 2 mailt az EMAG-.nak, illetve a kiszállítójának is Samday-nek. Semmilyen választ nem kaptam.
Telefonon kerestem őket, nem voltak elérhetőek, majd 5 nap hívogatás után, kicsöngött, majd közölték, hogy mennyi várakozó van előttem, azt végig vártam, mire sorra kerültem volna, bontották a vonalat. Csatolom a kifizetett számlát.
Kérem segítsenek, köszönettel: Zsuzsanna

Tisztelt Fogyasztóvédő!
Az eMag webáruháztól rendeltem termékeket 2023. november 10-én, Easybox csomagautomatába szállítással, és a rendelést online bankkártyás fizetéssel ki is fizettem november 10-én. A rendelés visszaigazolása szerint a kiszállítás várható időpontja 2023. november 22.-24. A Sameday nyomon követési linken található információ alapján a csomagom 2023. november 22-e óta a központi raktárban van (Pest/Magyarország). Küldtem e-mailt mind az eMag, mind a Sameday ügyfélszolgálatára, de az eMag csak a nyomonkövetési linket küldte el, a Sameday december 4-én a "következő néhány napon belüli" szállítást ígért. Majd december 8-án azt az üzenetet küldték, hogy a küldemény a csomagelosztóban van, a csomagelosztó központban tapasztalt probléma elhárításán dolgoznak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a küldeményt a lehető legrövidebb időn belül kiszállítsák. Ma december 15-e, és a csomag még mindig a csomagelosztóban van.
Megtisztelő figyelmüket és segítségüket előre is köszönöm! Andrea

Tisztelt Selmeczi Balázs Elnök Úr!
A csomagot valóban megkaptam, de a Sameday "hozta a formáját": január 8-án kaptam egy üzenetet, hogy a csomag nem fér bele az Easybox-ba, így kér a Sameday egy szállítási címet, ahova házhoz szállítással kiszállíthatja.
Aznap megadtam a címet, ehhez képest vártam még egy hetet a tényleges kiszállításra. Köszönöm a segítségét! Az eMag-tól biztosan nem rendelek semmit addig, amíg a Sameday futárszolgálattal dolgoznak.
Tisztelettel, Andrea

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
December 3-án rendelt, december 7-re ígért, december 8. óta változatlan státuszú csomagom ügyében szeretnék segítséget kérni. Az biztos, hogy ezután soha többé nem rendelek semmit az Emagról (most is csak azért, mert ezeket a játékokat már sehol máshol nem lehetett kapni), de mivel a csomag tartalmát karácsonyi ajándéknak szántam, ezért szeretném, ha végre a birtokomba kerülne.
Sem az Emag, sem a Sameday nem válaszol az e-mailes bejelentésekre. Az Emag chates ügyfélszolgálatát az elmúlt héten összesen kétszer sikerült elérnem, mindig csak azt mondogatták, hogy legyek türelemmel... Azóta utánaolvastam a Sameday futárszolgálatnak, és szinte kizárólag csak panaszokat lehet róluk találni az interneten. Én nem szeretnék még további heteket várni a csomagomra, ezért tisztelettel kérem az Önök segítségét!
Köszönettel: Judit, Pécsről

Tisztelt Uraim,
Ez normális?!
A trehányság netovábbja! Ha bárki más így végezné a munkáját, mint ez a "futár"szolgálat, már rég csődbe ment volna... Undorító szemétdomb az Emag meg az egész bagázsa! Nem hiszem el, hogy ez nem pénzmosó! Ilyen kritikán aluli működés mellett egyszerűen nem lehet annyi ügyfelük, hogy fenntartsanak egy ekkora céget! Köszönöm szépen az intézkedést.
Így legalább még utolsó pillanatban ideért karácsony előtt, és a csomagban tényleg az volt, amit rendeltem. Összességében az ára is nagyon baráti volt.
Köszönettel: Judit, Pécsről (8.)

Üdvözletem!
A problémám a következő:
Emagtól rendeltem Prémium Tv box MXQ nevű terméket , semmire nem lehetett használni, vissza akartam küldeni. Október 18.-an jeleztem feléjük, jó jön a futár - volt a válasz. November 13.-an vitték el, azóta pedig nem fizetik ki a visszajáró pénzt. 13000.- Ft ról van szó, nem egy nagy összeg, de engem kis nyugdíjasként érzékenyen érint. Volt már minden, online chat, e-mail levélváltás,mindig hitegetnek, ami a lényeg, a pénz nem érkezett meg.
Kérem, járjanak közbe, hogy megkapjam a pénzem.
Köszönettel: TI

Üdvözletem!
Rendeződött a probléma. Köszönöm szepen. Üdv! TI (Január 8.)

T. Uraim!
Sajnos, sok más megrendelővel együtt, én is rendeltem egy terméket az eMAG-tól, a neten látható rengeteg negatív bejegyzés alapján úgy érzem, elhamarkodottan. A korábbi rendeléseimmel kapcsolatban nem volt kellemetlen tapasztalatom, ezért nem is néztem utána, hogy milyen rossz irányba változott a cég hozzáállása.
2023.12.10-én rendeltem egy Ariston páramentesítő készüléket, amelyet ki is fizettem házhozszállítással együtt. Mivel 2023.12.12-13. időszakra ígérték a kiszállítást, de a Sameday csomagszállító cégük még fel sem vette a csomagot, elkezdtem a neten egy kicsit utána olvasni, és láttam a sok panaszt.
Kérdésem az lenne, hogy mit tegyek a leggyorsabb ügyintézés érdekében? Beszélgessek a chatrobottal, meg kell adnom a lehetőséget az eMAG-nak a panasz vizsgálatára, meddig vagyok köteles várni a kiszállításra stb.
Mivel nem látom biztosnak, hogy a megrendelt terméket bármikor a jövőben megkapom, nekem megfelelő megoldás a rendelés törlése és a kifizetett összeg visszatérítése is, csak mielőbb legyen előrelépés.
Segítő válaszát előre is köszönöm: András

Megkaptam a terméket, köszönöm a közbenjárást! András (Január 8.)

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Az eMag webáruházból rendeltem 2 db kamerát, megérkezett időben, bankkártyával kifizetettem, minden rendben volt. A Vigoshop postázta, felhívtam őket (bár nekik sincs ügyfélszolgálati vonalunk, úgy, mint az eMagnak sem) és próbált nekem segíteni az Úr a vonal túloldalán. Viszont mivel nem a leírásnak megfelelően működött, a vásárlástól elálltam. Űrlapjukon ezt jeleztem és a bankszámla számomat is megadtam. Ezután, eljutottunk addig, hogy küldjem vissza a saját postaköltségemre a termékeket. (Megtettem közel 3000 Ft-ért) Jeleztem nekik e-mailben, hogy postáztam. Elkérték a feladóvevényt, lefotóztam és elküldtem nekik. Majd ezt követően megerősítették e-mailben, hogy valóban megérkezett hozzájuk a 2 termék és 7 napon belül visszautalják a pénzemet, ez az e-mail 2023.11.07-én érkezett.
Miután vártam több mint egy hetet a pénzemre és nem érkezett, ismét írtam nekik. Erre a válaszuk az volt, hogy adjam meg a bankszámla számomat. (De nem ők jelentkeznek, hogy valami gond van esetleg és egyeztessünk, hanem én kérdezem, hogy miért nem utaltak még.) Ismét megadtam a számla számomat, fotóztam, hogy biztosan ne legyen elírva. Ahányszor érdeklődtem annyiszor kaptam automatikus e-mail válaszokat, majd egyszer csak jött egy üzenet, hogy küldjem a postai feladóvevényt, hogy be tudják azonosítani a rendelést és a visszaküldött terméket. Tehát kezdtük újra az egészet. Ekkor elküldtem a fotót erről is, és a bankszámlaszámomról is. Majd valamikor érkezett egy újabb e-mail, hogy nem adtam meg az adataimat, mint pl. név cím bankszámlaszám…stb.. Ezen adatokat 2023.12.03-án ismét megkapták tőlem. Azóta semmilyen válasz nem érkezett egyik e-mailemre sem, de ami még fontosabb a pénz sem.
Kérték, hogy küldjem vissza saját költségemre, megtettem, mégsem kapom vissza az eredetileg kifizetett összeget. Így még a plusz postaköltség emiatt is mínuszba kerültem. És mindezek közben küldenek e-mailt, hogy értékeljem a kapott támogatást. Az eMag nem teszi ki az értékeléseimet, mindig visszautasítják. Azon a felületen ahol értékelést lehet adni, felajánlják a panasztételt, ahova szintén jeleztem a problémát. Küldtek egy e-mailt, hogy rögzítették, és hamarosan felveszik velem a kapcsolatot. Ez 2023.11.28-án volt. Azóta itt sem történt semmi.
Tisztelettel és köszönettel, Renáta

Tisztelt Hölgyem/Uram
Tárgy:
Emag és Sameday futárszolgálat késedelme Segítségüket szeretném kérni ügyemben. November 26-án (3 hete) online vásárolt és előre kifizetett 170.000 Ft-os tévékészülékemet egyszerűen nem hozzák ki. Pedig a nyomonkövetési infók szerint két hete a raktárukban van.
Mit tehetnék.

Sameday válasza

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Rendeltem az Emagtól egy soda stream gépet még November 26.-án. Azóta már felkerestem őket egyszer és biztosítottak afelől hogy Dec. 8.-án ide fog érni valószínűleg a csomagom.
Több terméket rendeltem egyszerre, a többi mind megjött 1-2 hetes késéssel. Azóta próbálom felvenni velük a kapcsolatot sikertelenül.
A csomag követés szerint a raktárukba van már csak el kellene hozniuk, viszont az emag már küldött e-mailt hogy értékeljem a rendelésem. (holott még mindig náluk van) Szeretnék segítséget kérni mielőtt én szenvedek kárt miattuk. (a csomag előre ki van fizetve) Mellékeltem pár fényképet.
Köszönöm! Tisztelettel Ákos

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!
Az alábbi ( 2023.11.14 ) rendeléssel kapcsolatban bemásoltam az eddigi történteket. Sajnos a kiszállítási címben a korábbi nevem és a régi telefonszámom maradt benn, ezért amikor észleltem a hibát (2023.11.17-én ) azonnal felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. A csomagom visszafordításra került.
„Szeretném tájékoztatni, hogy csomagja 17.-én visszafordításra került: Sajnos ez esetben nem áll módunkban csomagot újraküldeni, csak egy újabb megrendelés leadásával. Amint a termék beérkezik raktárba, a kifizetett összeg kerül visszatérítésre.”

Sem a kifizetett összeg nem került azóta sem visszautalásra, sem válasz nem érkezik hetek óta az e-mail-emre. Kérem szíves segítségüket!
Köszönettel: Mónika

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Szeretném a segítségüket kérni. 2023. 11. 17-én az EMAG-tól rendeltem egy monitort, aminek kiszállítását december 1-re ígérték. Az EMAG fiókom szerint november 30-a óta a Sameday futárszolgálat raktárában van a termék, amit a mai napig nem szállítottak ki. (Félrevezető információkat is írtak, miszerint 28-án sikertelenül kiszállították, amiről persze kiderült, hogy nem igaz.)
Sem az EMAG, sem a futárszolgálat nem elérhető telefonon, megkereséseimre automatikus levélben válaszolnak, semmi konkrétumot nem közölve. Nagyon szépen kérem, segítsenek, kisnyugdíjas asszony vagyok, fél éve gyűjtök, hogy az unokámnak megvehessem ezt a monitort karácsonyra.
Nekem bármilyen megoldás jó, ha kell, megoldom, elmegyek érte a raktárukba is, ha megtudom, hogy pontosan hol van. Az is jó, ha visszautalják a pénzt, akkor még talán tudok venni egy másikat karácsony előtt.
Nagyon szépen köszönöm, ha próbálnak valahogy segíteni. Ágnes

Tisztelt Uram!
Hálásan köszönöm a segítségét, nagy valószínűséggel ennek hatására múlt hét végén visszautalták a pénzemet (a csomag valószínűleg elveszett valahol).
Köszönettel és további sikeres munkát kívánva: Ágnes (Január 8.)

Tisztelt Fogyasztóvédelem,
A segítségüket szeretném kérni! Rendeltem 2023.11.26. az EMAG-ról 2 db 690 db-os jégcsap fényfűzért kültérit 15000 Ft- ba került. 2023.11.30-àn megérkezett a csomag easy box csomagautomatába, amit bankkártyás fizetéssel tudtam kivenni.
De sajnos nem azt a 2 db terméket kaptam amit a visszarendelési igazolásukban kaptam megerősítésképpen! Helyette ki küldtek 2x250-es gagyi beltéri fényfűzért. Fel vettem még aznap a kapcsolatot az EMAG ügyfélszolgálatával. Felajánlotta a honlapjuk, hogy reklamációs adatlapjukat töltsem ki a megrendelt termékre. De az a baj,hogy az a reklamációs adatlap a ténylegesen megrendelt termékre vonatkozik, nem amit ki küldtek tévedésből!
Az ügyfélszolgálatos felvette a forgalmazó céggel a kapcsolatot, de a mai 2023.12.07. napig nem történt semmi érdemleges változás. Így attól félek,hogy a termékeim és a pénzem elveszik. Abban kérném a segítségüket,hogy ha lehetséges, akkor a ténylegesen megrendelt termékeket küldjék ki. Vagy a pénzemet térítsék vissza! Mellékelem a tévesen kiküldött termékeket, mellette lesznek az eredetileg megrendelt termékek.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: Béla

Tisztelt Uram,
A mai napon vissza térítették az összeget a szàmlámra. Köszönöm a segítségét. További szép estét.
Üdvözlettel Béla (febr. 9.)

Üdvözlet.
Olyan problémával fordulok önökhöz, hogy rendeltem egy hűtő szekrényt közel 300.000 Huf összegben az emagnál , és November 20. Óta nem kapok róla semmi információt miközben dec.1. volt ígérve a kiszállítás, nem válaszolnak a hívásokra és semmire. Szeretném visszakapni az összeget , köszönöm előre is a segítséget.
Üdvözlettel, Róbert

Kedves Selmeczi Balázs,
Köszönöm megkeresését. Ügyfelünk a szóban forgó terméket 2023-12-15-én sikeresen átvette. Kapcsolódó nyomkövető linket megküldöm.
Köszönöm szépen, kellemes napot kívánok Önnek. Hajnalka, eMag

Tisztelt fogyasztóvédelmi ügyintéző!
2023.11.30-án rendeltem az Emagról egy bluetooth-os füllhallgatót, Easybox csomagautomatába utánvéttel, melyről azonnal kaptam megerősítő e-mailt, hogy a rendelésemet rögzítették. December 2-án kaptam a következő e-mailt, hogy várhatóan december 5-6-án nálam lesz az általam rendelt és karácsonyi ajándéknak szánt termékem. December 6-án kaptam is egy újabb e-mailt benne nyitókóddal, miszerint megérkezett a rendelésem. Az automatánál kifizetve 10.790 Ft-ot, ami a rendelésem összege volt jött a megdöbbenés, mert nem az én csomagom volt benne. (Ezt eljuttattam tulajdonosának.) Azóta többször próbáltam az Emagot is és a Samedayt is elérni mind telefonon, mind email-ben de egyikre sem kaptam választ. Szeretném a segítségüket kérni és a pénzemet visszakapni. Előre is köszönöm a segítségüket!
Tisztelettel: Mónika

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Az eset kivizsgálását cégünk az eMAG illetve, a címzett megkeresését követően is megkezdte. Jelen státuszában az automatánál rögzített felvételeink alapján kíséreljük meg beazonosítani a történteket.
A kivizsgálásra törvényileg 30 nap áll rendelkezésünkre. Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül eredményre jussunk a vizsgálattal kapcsolatban.
A vizsgálat lezárásáig szíves türelmüket kérjük. Amennyiben a vizsgálat sikerrel jár, a kézbesítésről értesítést küldünk a címzett részére a szállítást végző futár telefonszámának megjelölésével. Abban az esetben, ha a vizsgálat nem hoz eredményt, és bizonyosságot nyer, hogy futárcégünk hibázott, partnerünk kártalanítását megkezdjük, aki ezt követően elvégzi a címzett kompenzálását.
A késlekedésért és az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk. Türelmüket és megértésüket köszönjük.
Üdvözlettel | Best rds Sameday Ügyfélszolgálat. +36 1 374 3890 info@sameday.hu www.sameday.hu

Tisztelt Címzett!
November 30-án rendeltem online az eMag.hu oldalról egy téli csizmát gyermekemnek. A pénzt átutaltam, majd megkaptam a visszaigazoló e-mailt, miszerint december 7-én szállítanak. Innentől kezdve semmi értesítést nem kaptam, holott ha máskor más cégnél rendeltem on-line, folyamatosan kaptam e-mailen, illetve sms-ben a visszaigazolásokat, hogy éppen hol áll a rendelésem.
Eljött december 7. napja. Az eMag-ot hiába hívtam az interneten található ügyfélszolgálati telefonszámon, csak egy automata mondta be, hogy technikai okok miatt nem elérhetőek, forduljak chat-en "Dia"-hoz.
Dia, a chat robot időnként azt válaszolta, hogy este 7 órakor szállítják ki a rendelést, máskor pedig azt küldte, hogy késik a rendelés. Ezt követően több elérhetőségükre is küldtem panaszlevelet, majd pénteken már sms-t és e-mailt is kaptam azzal kapcsolatban, hogy késik a rendelés.
Ma december 11. van, se híre, se hamva a megrendelt és előre kifizetett terméknek. Az eMag.hu továbbra is elérhetetlen. Kérem szíves intézkedésüket az ügyben! Az biztos, hogy soha többet nem rendelünk az eMag-tól.
Köszönettel: Anetta

Tisztelt Elnök Úr!
Valóban megérkezett a csomag, kb. 2-3 hét késéssel, rengeteg telefonálást, levelezést követően. Valamint ide tartozik az is, hogy a munkahelyem bezárt az Ünnepek idejére, ahová eredetileg rendeltem a csomagot. Tájékoztattam az eMag-ot, ezt követően az ügyintéző módosította a címet. Ehhez képest a futár a munkahelyemre kézbesített, mert állítólag nem érkezett meg hozzá a tájékoztatás a cím-módosításról. Ezután pár nap múlva lakcímemre kézbesítették és át tudtam venni.
A 2 000 Ft-os utalvány most nem rémlik, de lehetséges, hogy felajánlották, bár hiába, mert a rossz tapasztalatok, és az interneten/Facebook-on lévő rossz vélemények miatt biztos vagyok benne, hogy többet nem fogunk az eMag-on keresztül rendelni.
Nagyon köszönöm a közbenjárását! További jó munkát kívánok!
Üdvözlettel: Anetta (Január 8.) h2>A panaszok semmiben nem különböznek azoktól, amelyek év közben az eMagra és futárszolgálatára érkeznek. Az eMagot és a tulajdonában lévő Samedayt eddig sem volt könnyű elérni, reklamációnál pedig cinikusan a 30 napos válaszadási határidő lehetőségére hivatkoznak. Amit sokszor be sem tartanak. Novemberben és az ünnepek előtt 2-3 napos szállítási határidőket ígértek a vásárlóknak. Az ígéretből 1-2 hónap is lett. Rengeteg bosszankodást okoztak a vásárlóknak. És január közepén még sok ügy le sincs zárva.

A legnagyobb hazai webáruház gyenge minőségű szolgáltatása, a rengeteg megválaszolatlan eset nem erősíti a vásárlók bizalmát az online kereskedéssel kapcsolatban. Az eMag gyakorlata rossz fényt vet a szektorra. Számtalan, a megrendeléskor fizető pénzét a webáruház hetekig, hónapokig nem adja vissza, a vásárló futhat utána, az eMag pedig használja. Igaz egyszer kegyesen visszaadja.

Szervezetünkhöz évek óta több panasz érkezik az eMagra, mint az őt követő 14 legnagyobb webáruházra együttvéve. A piacvezető webáruházakra a 2013. évi fekete péntektől december végéig mindösszesen 7 érdemi panaszt kaptunk. Az eMagra jóval több mint száz panasz érkezett, s vélhetően a hatóság és más civil fogyasztóvédő szervezetek is nagy számban kaptak bejelentéseket.

Lehet a hatóság figyelmét is felkeltette az eMag kereskedelmi gyakorlata és vizsgálatot indít. (FVA)

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére